Zwemmen is gezond, zeker in je eigen zwembad

Als u op zoek bent naar een manier om uw conditie een boost te geven na maanden van repetitief joggen en workouts in de woonkamer, is het misschien tijd om het zwembad wat liefde te tonen als ze eenmaal volledig zijn geopend. Misschien heb je sinds school geen baantjes meer gezwommen, maar er zijn veel geweldige voordelen als je als volwassene het water op gaat. Zwemmen is een training voor het hele lichaam die je niet alleen fysiek sterker kan maken, maar ook mentaal kan opladen; experts zeggen dat het stress kan verzachten, het fysieke uithoudingsvermogen kan vergroten en serieuze calorieën kan verbranden. 

De voordelen van zwemmen op een rij

Het heeft weinig impact op uw gewrichten. Experts raden 150 minuten matige lichaamsbeweging per week aan, en zwemmen is een geweldige alleskunner met meerdere gezondheidsvoordelen – ongeacht uw leeftijd, fysieke bekwaamheid of fitnessniveau. Zwemmen is vooral goed voor mensen met gewrichtspijn. Het water ondersteunt je lichaam, wat betekent dat er minder impact is op het skelet, inclusief de gewrichten. Zacht zwemmen of aquarobics kunnen ook helpen om de spieren rond je gewrichten te versterken, waardoor de impact van pijn en pijn na verloop van tijd wordt verminderd.

Het is een training voor het hele lichaam. Er is een reden waarom veel fitte en gezonde mensen al na een paar baantjes in het zwembad buiten adem raken. Het is in feite een allround vorm van lichaamsbeweging. Bij zwemmen worden bijna alle spieren in het lichaam gebruikt, inclusief vaak onderbelaste delen van uw armen. Het grijpt niet alleen je benen aan, die moeten trappen om je vooruit te stuwen, het rekruteert ook je kernkracht en de lats, deltoids en vallen. Denk aan het water als uw eigen persoonlijke sportschool. In tegenstelling tot andere populaire vormen van lichaamsbeweging, zoals hardlopen en fietsen, waar er weinig variatie is, kun je met zwemmen verschillende bewegingen kiezen om de intensiteit en focus van je sessies te beïnvloeden.

Er zijn ook mentale voordelen. We weten allemaal dat door inspanning geïnduceerde endorfines stress kunnen wegnemen, maar gewoon in het water zijn kan zijn eigen herstellende voordelen hebben. Gevraagd naar de impact van zwemmen op hun dagelijks leven, zei 43% van de reguliere zwemmers in de enquête dat ze zich gelukkiger voelen, terwijl 26% zich meer gemotiveerd voelt om taken te voltooien en 15% gelooft dat het leven beter beheersbaar aanvoelt.

Nog beter, je eigen zwembad

Natuurlijk is het prima om gebruik te maken van een openbaar zwembad maar je eigen zwembad is natuurlijk helemaal prachtig. Een nieuwe trend in het ontwikkelen van zwembaden zijn de insane pools. Luxe zwembaden inclusief rotspartijen, bruggetjes en veel planten. Door Corona maken we meer gebruik van onze eigen achtertuin. De vraag naar dergelijke pools is daardoor flink gestegen. Voor meer informatie hierover kan je kijken op de website van bruud.nl

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.