zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken: welke keuzes gemaakt worden

Een zorgverzekering is verplicht voor de Nederlandse bevolking. Door het vergelijken van zorgverzekeraars kan je veel kosten besparen op jaarlijkse basis. De premies kunnen namelijk erg verschillen tussen verzekeraars zelf. Daarnaast kan je ook kiezen welk soort pakket het beste bij je past. In dit artikel bespreken wij de verschillende keuzes die mensen maken bij het afsluiten van een zorgverzekering en de voordelen van vergelijken.

Wat zijn de keuzes van Nederlanders?

Hoe de Nederlanders een verzekering kiezen varieert per persoon. De ene gaat bij de verzekering waarbij zijn ouders zitten. De andere kiest ervoor om een zorgverzekering te selecteren waar ze bekend mee zijn. Wat mensen vaak over het hoofd zien is zorgverzekering vergelijken. Het verschil tussen zorgverzekeraars kan soms erg groot zijn bij hetzelfde pakket. Zo kan je jaarlijks tot wel vijfhonderd euro besparen door middel van vergelijken. Websites zoals Zorgverzekerinq laten je gratis en vrijblijvend verschillende pakketten van verzekeraars vergelijken zodat jij de laagste prijs kan vinden.

Volgens een onderzoek van de CBS waarbij eenmalig vragen zijn gesteld over de keuzes van de zorgverzekering heeft 1 op de 5 Nederlanders vanaf 18 jaar een basisverzekering. De algemene vraag was: ”Welke keuzes maakt men” De helft van de bevolking had een basisverzekering met een aanvullend pakket, inclusief dekking voor tandheelkunde. Mensen met een langdurige aandoening waren vaker aanvullend verzekerd vergeleken met mensen die geen aandoeningen rapporteren. De helft van de verzekerde Nederlanders is niet collectief verzekerd. Dit werd vaak gedaan via de werkgever.

Volgens het onderzoek van de CBS was voor de meeste Nederlanders de hoogte van de premie een belangrijke factor bij het kiezen van de zorgverzekering. De dekking van de aanvullende verzekeringen en zorgaanbieders waren een grote rol bij de keuze van de Nederlanders. Mensen met een langdurige aandoening en veel zorg vonden over het algemeen de hoogte van het eigen risico minder belangrijk, omdat dekking van specifieke medicatie en hulpmiddelen meer van belang is.

Zorgverzekering vergelijken: Heb inzicht op je premie

Vanuit de bovengenoemde gegevens van het CBS kunnen wij concluderen dat het vergelijken van verschillende verzekeraars de beste optie is voor de meeste Nederlanders. Door het vergelijken van je zorgverzekering heb je als eerste duidelijk inzicht op je premie. Voor de helft van de bevolking is een lage premie belangrijk voor de verzekeraar. Door middel van je pakket te vergelijken bij verschillende zorgverzekeraars kan je de laagste premie kiezen. Er kan namelijk veel verschil aan kosten op jaarbasis zitten tussen verschillende verzekeraars onder hetzelfde pakket. Soms kan je heel veel geld besparen!

Daarnaast kan je ook de verschillende dekkingen voor medicatie en hulpmiddelen vergelijken bij de website van Zorgverzekerinq. Ook het eigen risico heb je inzicht in. Door middel van een vergelijkingswebsite kan je gemakkelijk de juiste verzekering voor jou vinden. Vul enkel de eigenschappen in van het pakket waar jij naar op zoek bent en vergelijk de premies van verschillende verzekeraars. Zo kan jij maandelijks de laagste premie betalen voor het pakket waar jij naar op zoek bent.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.