Floater lazer

Wat zijn floaters?

Floaters zijn erg vervelend om last van te hebben. Een floater wordt ook wel glasvochttroebeling genoemd. Dit zijn zwevende vlekjes of sliertjes die in je gezichtsveld zitten. Deze volgen de bewegingen die je ook met je ogen maakt. Dit kan erg hinderlijk zijn.

Hoe ontstaan floaters?

Een floater ontstaat door rondzwevende afbreekmaterialen. Als je lichaam cellen af breekt, kan dit dan ook ontstaan. Deze afbreekmaterialen zweven in het geleiachtige vocht dat in je ogen zit.

De floaters zijn over het algemeen redelijk onschuldig. Echter kunnen ze wel voor hinder zorgen in het zicht. De vlekjes kunnen namelijk erg groot worden en hierdoor het zicht verminderen. In erge gevallen kan dit dan ook gepaard gaan met flitsen, gezichtsuitval of het verminderen van het zicht.

Als je wat ouder bent of last heb van bijziendheid, is de kans een stuk groter dat je last krijgt van een floater. Ook door een trauma, een operatie tegen staar of een ontsteking in je oog kunnen floaters ontstaan.

Als je last hebt van floaters kunnen deze ook erger worden. Dit kan zijn als je last hebt van stress of vermoeidheid. Hierom is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat je ogen genoeg rust krijgen.

Wat valt er tegen te doen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen tegen floaters. Zo kun je er voor kiezen om te wachten op verbetering, een conservatieve behandeling, een LSR of een vitrectomie.

Als eerste kun je er voor kiezen om niks te doen. Op het moment dat je weinig last hebt van je floaters, kan dit de beste keuze zijn. Hierbij kun je leren leven met je floaters en hopen op verbetering

Ook kun je kiezen voor een conservatieve behandeling. Dit is het krijgen van een bril of oogdruppels. Er zijn weinig mensen waar dit bij helpt, maar er zijn wel een aantal mensen.

Een LFR wordt ook wel een laser floater removal genoemd. In de meeste gevallen is dit voldoende om te doen.

Een vitrectomie is ook een optie. Dit werkt het beste. De kansen op bijwerkingen zijn hierbij wel erg groot. Afspraak inplannen om dit te regelen? Bekijk de  mogelijkheden op Floaterlaser.com.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.