Wat is yoga?

Als je de betekenis van yoga wil achterhalen, moeten we zo’n vijfduizend jaar terug in de geschiedenis. We gaan dan naar het oude India. Het woord yoga is namelijk afkomstig uit de oude Indiase taal Sanskriet. Yoga werd hier voor het eerst beoefend door de zo genoemde Yogi’s. Zij wilden graag meer een worden met de natuur door een vorm van meditatie. Als je het woord ‘Yoga’ naar het Nederlands zou gaan vertalen, zou het ‘verbinden’ betekenen. Maar Yoga is ook veel meer dan een sport of dan een manier om te ontspannen. Yoga kan voor iemand echt een soort levensstijl of filosofie zijn. Het gaat er bij yoga eigenlijk om het in evenwicht krijgen van je geest en lichaam. Door het beoefenen van Yoga krijg je meer balans in je leven. Yogaoefeningen geven je kracht en energie en zorgen voor een ontspannen gevoel. Voor mensen is het dus eigenlijk de ideale manier om tijdens je drukke leven even tot rust te komen.

Verschillende vormen van Yoga

Bij sommige yoga scholen kan je verschillende variaties van Yoga volgen. Hieronder hebben ik een aantal variaties staan die je kan volgen op een yogaschool. Een bekende vorm is Hatha yoga. Dit is de meest bekende vorm van Yoga. Het wordt gezien als een echte klassieke vorm van yoga. Als men praat over yoga dan wordt dus ook meestal Hatha yoga benoemd. Power Yoga is ook een vorm van yoga. Deze Yoga is een erg dynamische vorm van Yoga. Hier ontspan jij je geest en maak je tegelijkertijd vloeiende bewegingen. Do-in Yoga is een vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op het in balans brengen van je lichaam. Hier kijk je wat er met je lichaam gebeurt en hoe je met weerstand omgaat. Yin Yoga is een vorm van yoga die gericht is op het versoepelen van gewrichten en bindweefsel. Recovery yoga is een vorm van yoga waarbij jij je lichaam sterker maakt om blessures te voorkomen.

Yoga in Hengelo

Wil je graag yogalessen in Hengelo volgen? Dan ben je bij Fitpunt aan het juiste adres! In deze sportschool wordt er lesgegeven met de bovenstaande yoga variaties. Yoga Hengelo kan je enorm goed helpen ook als je er nog geen ervaring mee hebt. Bij Fitpunt in Hengelo kan je namelijk zelfs een keer proefles nemen om te kijken hoe het is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.