Wat is bekkenbodem fysiotherapie?

Bekkenbodemfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het behandelen van problemen met de bekkenbodem. De bekkenbodem is een groep van spieren die de bekkenholte omsluiten en de blaas, darmen en geslachtsorganen ondersteunen. Problemen met de bekkenbodem kunnen leiden tot incontinentie, urineverlies, verzakking van de blaas, darmen of baarmoeder, en pijn in het bekkengebied.

Hoe kan bekkenbodemfysiotherapie jou helpen?

Bekkenbodemfysiotherapie kan helpen bij het verminderen van deze problemen door middel van oefeningen en training van de bekkenbodemspieren. Dit kan zowel individueel als in groepsverband gebeuren, afhankelijk van de behoeften van de patiënt.

Heeft u last van problemen die voortkomen uit de bekkenbodem? Dan kan bekkenbodemfysiotherapie u zeker helpen! Plan nu een intake afspraak bij ons en ervaar hoe bekkenbodem fysiotherapie in Margraten u kan helpen.

Verschillende specialisaties onder één dak

Naast bekkenbodemfysiotherapie kunt u bij Fyiotherapie Margraten ook terecht voor Geriatriefysiotherapie.  Geriatriefysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het behandelen van problemen bij oudere mensen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het verminderen van het risico op valpartijen. Geriatriefysiotherapie kan ook gericht zijn op het behandelen van specifieke aandoeningen bij oudere mensen, zoals reuma, hart- en vaatziekten en longproblemen.

Wilt u uw bewegelijkheid en/of conditie op peil houden, of zelfs verbeteren? Of wil u het risico op valpartijen minimaliseren? Dan kan geriatriefysiotherapie u zeker helpen. In onze praktijk bent u meer dan welkom voor Geriatriefysiotherapie in Margraten.

Fysiotherapie specialisaties combineren

Bekkenbodemfysiotherapie en geriatriefysiotherapie kunnen in sommige gevallen samengaan. Zo kan bijvoorbeeld een oudere patiënt die lijdt aan incontinentie of verzakking van de blaas, darmen of baarmoeder, baat hebben bij bekkenbodemfysiotherapie in combinatie met geriatriefysiotherapie om de algehele gezondheid en beweeglijkheid te verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat bekkenbodemfysiotherapie en geriatriefysiotherapie onderdeel zijn van een bredere behandeling en dat het belangrijk is om deze behandelingen te combineren met andere vormen van behandeling en zelfzorg, zoals medicatie en levensstijl veranderingen. Als u denkt dat u baat zou kunnen hebben bij bekkenbodemfysiotherapie of geriatriefysiotherapie, raadpleeg dan uw arts of een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten voor meer informatie en advies.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.