Wandelen gezondheid

Wandelen en gezondheid

Wandelen is de beste manier om uw algehele gezondheid consistent te behouden, en een activiteit waarvoor we geboren zijn. Voordat baby’s peuters worden, worden ze al enthousiast van kleine fysieke stappen zoals kruipen of de eerste stapjes. Laten in ons leven lopen we steeds minder en dat is jammer want voor je gezondheid is het fantastisch! 

Wandelen is een van de beste manieren om zowel fysiek als mentaal fit te blijven

Fysieke activiteit hoeft niet krachtig te zijn om er baat bij te hebben. Zelfs slechts 30 minuten per dag kan een enorm verschil maken in uw fysieke en mentale gezondheid. Meer is altijd beter, maar een beetje is beter dan niets. Het opnemen van je dagelijkse routine is de beste manier om ervoor te zorgen dat je het consequent doet. Of dat nu betekent dat u naar uw werk moet lopen of uw hond elke dag op hetzelfde tijdstip moet uitlaten, mensen die een routine vinden die voor hen werkt, houden er meer aan vast en ervaren gezondheidsvoordelen door te wandelen.

Verbeteringen in cardiovasculair functioneren, gewichtsverlies, verhoogde stofwisseling en vele andere fysieke verbeteringen worden vaak opgemerkt bij voortdurende regelmatige lichaamsbeweging. Afgezien van de fysieke, psychologische en mentale gezondheidsvoordelen gaan hand in hand met regelmatige lichaamsbeweging en zijn enkele van de gezondheidsvoordelen van lopen. Studie na studie heeft aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging angst, depressie en stress verlaagt en het welzijn en het gevoel van eigenwaarde verbetert. Na het verhogen van de anti op uw fysieke activiteit, melden veel mensen andere cognitieve voordelen, waaronder een verbeterde aandachtsspanne, verhoogde concentratie en betere probleemoplossende vermogens.

  • Verhoog je humeur. Of je je nu down voelt of gewoon een boost wilt, met slechts 15 minuten lopen kun je precies dat bereiken. Als je buiten kunt wandelen, versterk je de resultaten die je krijgt. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat de stemmingsverhogende effecten van een wandeling van een half uur of langer langer kunnen duren dan die van antidepressiva.
  • Creativiteit. Onderzoekers van Stanford University voerden een onderzoek uit waaruit bleek dat mensen het lopen van ideeën beter deden dan lopen. Deze effecten hielden ook na het lopen aan – mensen die na het lopen zaten, deden het beter dan degenen die de hele tijd zaten. Dus, als je een writer’s block ervaart, vastzit aan een probleem of creatieve inspiratie nodig hebt, ga dan aan de slag!
  • Verbetert de gezondheid van het hart. Lopen helpt het risico op hart- en hart- en vaatziekten te verminderen. Een van de vele gezondheidsvoordelen van wandelen, verbeterde hartgezondheid id een van de grootste pluspunten.
  • Voorkom dementie en geheugenverlies. Als lopen een medicijn was, zou het de hele tijd worden voorgeschreven! In zijn boek “The Real Happy Pill: Power Up Your Brain By Moving Your Body”, zegt Dr. Anders Hansen dat een dagelijkse wandeling het risico op dementie met 40% vermindert. Dit is een van de meest ondergerapporteerde en schokkende gezondheidsvoordelen van wandelen!
  • Gewichtsverlies. Lopen is niet de snelste manier om af te vallen, hoewel het wel een van de meest haalbare manieren is om consequent actief te blijven. De Mayo Clinic zegt dat als je 30 minuten stevig wandelen aan je dagelijkse routine toevoegt, je ongeveer 150 calorieën per dag zou kunnen verbranden. Om dat in de juiste context te plaatsen, om een ​​pond per week te verliezen, moet je over het algemeen 500 calorieën per dag verwijderen. Meer over afvallen vind je hier!
  • Lage bloeddruk. Onderzoek heeft aangetoond dat elke dag minstens 60 minuten lopen helpt om je bloeddruk onder controle te houden.
  • Verbeter concentratie en focus. Dr. John Ratey, auteur van “Spark – The Revolutionary New Science of Exercise and the Brain” zegt dat lichaamsbeweging je hersenen op korte termijn verbetert door je focus twee tot drie uur daarna te verhogen, en dit omvat wandelen!
  • Leef langer. Een studie uitgevoerd met 17.000 afgestudeerden van Harvard toonde aan dat studenten die elke dag minstens 30 minuten liepen langer leefden dan degenen die sedentair waren. Maar je had geen studie nodig om je dat te vertellen, toch?
  • Versterk je botten. Lopen is een geweldige oefening met weinig impact die verlies van botdichtheid voorkomt. Dit helpt op zijn beurt het risico op osteoporose, fracturen en verwondingen te verminderen.
  • Helpt bij de spijsvertering. Lopen kan helpen om je darmen in een versnelling te krijgen en je spijsvertering te versnellen. Loop na een maaltijd 15 minuten of langer om uw lichaam te helpen uw maaltijd sneller te verteren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.