Waarom pistachenoten zo gezond én lekker zijn

Het is al algemeen bekend dat noten een gezond en verantwoord tussendoortje zijn. Vooral walnoten en amandelen zijn erg populair en worden in veel gerechten gebruikt. Toch zijn er nog veel meer soorten die goed voor je zijn, maar toch over het hoofd worden gezien. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over pistachenoten, omdat deze noot best wat meer gegeten mag worden.

Een verantwoorde keuze

Heb jij die kleine groene nootjes nooit in de kast staan? Dat is jammer, want pistachenoten zijn één van de slankste noten. Per 100 gram kom je op ongeveer 560 calorieën, welke afkomstig zijn uit vetten en eiwitten. Pistachenoten bevatten daarnaast ook vele vitamines en mineralen. Je vindt vooral veel vitamine E terug in deze noot, maar ook vitamine B. Als we kijken naar de mineralen bevatten pistachenoten veel magnesium, kalium, calcium, zink en ijzer. Mensen durven vaak geen noten te eten om bijvoorbeeld af te vallen, omdat zij denken dat de vetten in noten niet goed zijn. De vetten in pistachenoten zijn onverzadigd, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Gunstige effecten

Nu we iets meer weten over pistachenoten, kijken we naar de vele gezondheidsvoordelen. Zo kun je allereerst je cholesterol verlagen door regelmatig een handje pistachenoten te eten en verkleint het de kans op hart- en vaatziekten. Dit komt met name door de verschillende antioxidanten en omega 3 vetzuren. Die antioxidanten helpen je daarnaast ook om ontstekingen in je lichaam op te lossen, celschade te voorkomen en veroudering tegen te gaan. Door pistachenoten te eten wordt de kans op diabetes type ll verkleint en wordt je bloedsuikerspiegel in balans gehouden. Genoeg redenen om pistachenoten te eten en aan jouw eetpatroon toe te voegen tijdens het afvallen.

Pistachenoten eten

De meeste mensen eten die lekkere pistachenoten als snack of tussendoortje, maar je kunt ze ook zeker verwerken in zoete en hartige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan pistachenoten in een cake of voor gehakt, om een vegetarisch recept te maken. Een kleine tip, het is beter om ongepelde pistachenoten te kopen dan gepelde pistachenoten in de supermarkt. Het is namelijk bewezen dat je minder eet als je meer moet pellen, zonder je minder vol te voelen. Dit voorkomt dat je het hele bakje in één keer leeg eet, en meer calorieën binnenkrijgt dan de bedoeling was. Hoe gezond een noot ook is, het is nooit goed om er te veel van te eten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.