yoga voor mannen

Waarom moeten mannen juist yoga doen

Hoewel yoga al duizenden jaren traditioneel wordt beoefend door mannen, wordt yoga hier om de een of andere reden vaak gezien als een ‘vrouwelijke’ vorm van lichaamsbeweging. Yoga kan echter veel voordelen hebben voor zowel mannen als vrouwen, dus als je een kerel bent die erover heeft nagedacht om yoga te proberen, maar nog niet de sprong heeft gewaagd, zijn hier 10 goede redenen waarom mannen yoga zouden moeten doen – je kunt deel deze met je vrienden als ze zeggen dat yoga “meisjesachtig” is! 

1. Stressverlichting – Man of vrouw – we hebben allemaal dagelijks te maken met stress in de snelle moderne wereld van vandaag – en het heeft een vreselijke impact op onze gezondheid. Yoga is beter om je te helpen die stress te verlichten dan zelfs naar een sportschool te gaan en te werken met gewichten of een bokszak. In plaats van deze agressieve aanpak te volgen, die de cortisol van je lichaam kan verhogen, werkt yoga om niet alleen je spieren, maar ook je geest te ontspannen. Bovendien mag je ongeveer een uur per dag elektronica-vrij zijn en daar kunnen we allemaal gebruik van maken!

2. Spieren opbouwen – Yoga zal je helpen die spieren te ontwikkelen die je al hebt. In plaats van gewichten te gebruiken die op een specifieke spiergroep zijn gericht, gebruikt yoga je eigen lichaamsgewicht om je te helpen je spieren door je hele lichaam te vormen. Bij elke les die je bijwoont, voel je de resultaten en voordat je het weet, zie je de resultaten ook aan de buitenkant.

3. Verbeterde flexibiliteit – Het verbeteren van uw flexibiliteit kan u op zoveel manieren helpen! Yoga helpt strakke spieren te strekken en los te laten en de flexibiliteit door je hele lichaam te vergroten. Naast het helpen voorkomen van blessures tijdens intensieve fysieke activiteit, vermindert u ook de pijn, helpt u uw spijsvertering en verbetert u misschien zelfs uw golfswing!

4. Ga verder dan je limiet – U kunt beginnen met de zachtere soorten yoga, maar als uw lichaam eenmaal gewend is aan de bewegingen en de houdingen, zult u een verschil kunnen zien. Je cardio zal verbeteren en je spieren zullen tegelijkertijd ontspannen. Met yoga ontwikkel je je eigen oefening om in je eigen tempo verder te gaan, zodat je jezelf kunt uitdagen met meer geavanceerde houdingen en variaties wanneer je er klaar voor bent. Je zult merken dat zowel je geest als lichaam in de loop van de tijd sterker en sterker worden.

5. Betere seks – Ja, dat klopt jongens! Door je flexibiliteit te verbeteren en te leren ademen en je spieren beter te gebruiken, kun je langer in de slaapkamer blijven. En dat is een pluspunt voor alle betrokkenen.

6. Houd verwondingen op afstand – Als je handenarbeid of intensieve trainingen doet, is yoga een geweldige manier om je kans op blessures te verkleinen. Door uw flexibiliteit te verbeteren en al uw spieren samen op een natuurlijke manier te versterken, in plaats van geïsoleerd, verbetert u de kracht en het uithoudingsvermogen van uw lichaam en helpt u blessures op het werk of bij uw dagelijkse activiteiten te voorkomen.

7. Kalmeer je geest – Yoga staat bekend om zijn ontspannende en kalmerende effecten en het is niet anders voor mannen dan voor vrouwen. Je hebt veel op je bord en yoga kan helpen om je geest te kalmeren, zodat je helderder kunt denken, beter kunt focussen en belangrijke beslissingen kunt nemen met een helder hoofd.

8. Verlies buikvet – Yoga helpt de hoeveelheid buikvet die je hebt te verminderen door je cortisolspiegel te verlagen. Dit zal niet alleen uw taille inkorten, maar het kan ook helpen om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en uw risico op hartaanvallen te verminderen.

9. Lagere hartslag – Regelmatig yoga beoefenen helpt ook om je hartslag te verlagen. Door uw ademhaling te controleren terwijl u beweegt, verlaagt u ook uw hartslag, verhoogt u uw longcapaciteit en verbetert u uw cardiovasculaire gezondheid.

10. Balans – Yoga helpt je een sterk en uitgebalanceerd lichaam op te bouwen en verbetert je evenwichtsgevoel. Terwijl je leert om yogahoudingen voor langere tijd vast te houden, versterk je je core en leer je je lichaamsbalans, wat ook het risico op vallen en ander letsel vermindert.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.