Waarom is motorrijden gezond?

Het is ontzettend leuk en ontspannend om motor te rijden. Maar heb je wel eens gehoord dat het motorrijden ook gezond kan zijn voor jou? Denk je al een tijdje erover na? Dan is een caferacer kopen via Caferacerwebshop.com zeker een goede tip. Je kan met een caferacer zelf bouwen aan je motor. Je kunt dus bijvoorbeeld BMW k100 onderdelen gewoon bestellen. Mensen in de omgeving die ook enthousiast over motoren zijn zullen je zeker willen helpen. Je kan motor knipperlichten, gashendels, uitlaatsystemen en nog veel meer installeren. Met al die keuze kun je lekker sleutelen en mooi rijden. Wil jij ook een motor kopen? Een occasion BMW R100 bijvoorbeeld, hoeft zeker niet duur te zijn.

Lichamelijke verbranding

Er is onderzoek gedaan naar de relatie tussen motorrijden en het geluksgevoel van de rijders. Hieruit is gebleken dat het leven van mensen die motorrijden veel leuker is, in de periode waarin ze motorrijden. Het rijden van een motor is van betekenis op het gevoel van vrijheid en samenhorigheid van mensen. Je hebt een uitlaatklep waarin je creativiteit kwijt kunt. Je ziet dagelijks mensen, zo zit je dagelijks gewoon op kantoor of doe je aan hardlopen met vrienden. Echter met motorvrienden doe je andere dingen. Je hoort bij een echte club en men wil elkaar altijd helpen en inspireren.

Een hersenactiviteit

Het rijden van een motorfiets vergt veel geestelijke inspanning. Je moet continu actief zijn met je hersenen en je gedachten. In het verkeer is dit intensiever en ben je iets kwetsbaarder. Bij het motorrijden moet je over een enorm verkeersinzicht beschikken om zo calamiteiten te voorkomen. Volledige concentratie op de weg is dus noodzakelijk. Je gebruikt je lichaam om de motor te besturen. Anders dan bij autorijden is het veel actiever.

Minder stress

Je kunt heel ontspannen op je motor rijden. Hier komt geen stress aan te pas. Uit onderzoek is verder gebleken dat motorrijden heel erg rustgevend kan zijn doordat je lichaam en hersenen actief samenwerken. Als je een uurtje motor rijdt, is dit te vergelijken met een work-out die je echt intensief gedaan hebt. De hartslag kan licht verhogen, en er wordt tegelijkertijd minder stresshormoon aangemaakt.

Maak je motor uniek

De creatieve uitlaatklep zorgt ook voor een gelukkig leven. Je kunt je caferacer maken zoals jij wilt. Door je richtingaanwijzer te laten opvallen bijvoorbeeld. Je kunt dit op verschillende manieren doen. In sommige gevallen is het zo dat je de spiegels, koplampen, knipperlichten en achterlichten goed laat matchen. In andere gevallen kun je voor minimalistisch gaan, zo nemen ze geen onnodige plek in. Ook bestaat de mogelijkheid om meer inbouw-knipperlichten te kopen. Een van de manieren van het minimaliseren van het design van je motor is het knipperlicht in je spiegel te laten inbouwen. De lampen in de richtingwijzer zijn zo goed bevestigd, maar vallen minder op.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.