Waarom een gezonde zithouding zo belangrijk is

Een goede zithouding is ontzettend belangrijk. Je zult dit vast wel vaker gehoord hebben, maar dit is echt heel erg belangrijk. Er zijn veel lichamelijke klachten die je kunt ondervinden doordat je een slechte zit- of lichaamshouding hebt. Gedurende het werk en ook in bijvoorbeeld het openbaar zit je erg veel en als dit in een slechte houding is, kan dit een grote impact hebben op je lichaam. Mensen zitten tegenwoordig steeds meer en meer, maar helaas niet beter.

Lichamelijke klachten die veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde zithouding

Als je te veel zit kan dit erg slecht zijn voor je gezondheid. Je lichaam is er niet voor gebouwd om de hele dag te zitten en heeft ook beweging nodig. Doe je dit niet, dan heb je een grotere kans op diabetes type 2 en andere ziektes. Een verkeerde zithouding kan ook leiden tot lichamelijk klachten. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van je rug, nek of schouders. Daarnaast kun je door een goede zithouding aan te nemen je ademhaling verbeteren en zo de toevoer van zuurstof en de doorstroming van je bloed verbeteren. Dit zal ervoor zorgen dat je je energieker voelt en meer actie kan ondernemen op een dag.

Hoe kun je een gezonde zithouding aannemen?

Als je een gezonde zithouding aan wil nemen is het onder andere belangrijk dat je niet de hele tijd naar beneden of boven zit te kijken. Als je lang zit is het belangrijk dat het scherm of papier waar je naar kijkt op een hoogte is zodat je lichaam niet voorover of achterover hoeft te hangen. Dit kun je ook voor elkaar krijgen door een goede fauteuil aan te schaffen. Als jij niet de mogelijkheid hebt om een goede zithouding te creƫren voor je wervelkolom met het aanpassen van posities van dingen om je heen kun je met een fauteuil jouw positie aanpassen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.