elektrische auto

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een elektrische auto?

De hoeveelheid verkochte elektrische auto’s stijgt snel in Nederland wat erop wijst dat elektrisch rijden steeds normaler begint te worden. Toch is er nog veel onbekend over deze soort auto’s. Ben je van plan in de toekomst mogelijk een elektrische auto aan te schaffen? Lees dan de informatie hieronder zodat je precies weet waar je rekening mee moet houden.

Aanhanger

Bij veel elektrische auto’s is er geen aanhanger. Wil je dus deze zomer op vakantie met de caravan? Let dan goed op welke elektrische auto je aanschaft. Tegenwoordig worden er echter wel in toenemende mate elektrische voertuigen ontwikkeld met aanhangers.

Actieradius

Gemiddeld kan een volledig opgeladen elektrische auto minder kilometers rijden vergeleken met een auto die rijdt op ”gewone” brandstof met een volle tank. Toch is een elektrische auto wel erg handig als je dagelijks niet erg ver hoeft te rijden naar je werk of als je even snel een rondje naar de supermarkt moet gaan.

Hoge aankoopprijs

Veel elektrische auto’s zijn erg duur tijdens de aanschaf. Dit komt vooral door de kostbare accu die in een elektrische auto wordt gemonteerd. Echter zijn de kosten op langere termijn lager. Je hoeft namelijk geen brandstofkosten meer te betalen en de slijtagekosten liggen ook vele malen lager bij elektrische auto’s vergeleken met auto’s die rijden op fossiele brandstoffen.

Een elektrische auto zelf leasen

Zou je graag een elektrische auto willen uitproberen, maar vind je deze te duur voor aanschaf? Kies er dan voor eentje te leasen. Op deze manier betaal je een maandbedrag gebaseerd op de hoeveelheid kilometers die je rijdt. Ideaal dus! Verder zijn er voldoende opties om uit te kiezen voor elektrische leaseauto’s. Zo is er bijvoorbeeld de Polestar 2, die veel overeenkomsten heeft met de Volvo en met een strakke styling. Of je kunt kiezen voor de Volkswagen ID3, met een ruime en comfortabele binnenruimte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.