Voordelen van Shea butter en Castor olie

Wat is Shea butter?

Shea butter is een superfood voor de huid dat afkomstig is van de zaden van de vrucht van de sheaboom (Karite). Het kan milde UV-bescherming bieden (tot SPF ~6) en voorziet de huid van essentiële vetzuren en de voedingsstoffen die nodig zijn voor de productie van collageen.

Het is ook niet ongewoon in dat deel van de wereld om ook shea te eten, net zoals we palmolie in producten gebruiken. Er zijn verschillende meningen over of het wel of niet gezond is om te eten, en aangezien sommige onderzoeken suggereren dat het innemen van shea butter de vertering van andere eiwitten kan verstoren, gebruik ik het alleen uitwendig.

Voordelen van Shea butter
Hydraterend: de concentratie van natuurlijke vitamines en vetzuren in shea maakt het ongelooflijk voedend en hydraterend voor de huid. Het wordt vaak gebruikt om een ​​droge huid te verhelpen en om de natuurlijke oliën van de huid te helpen beschermen.

Vermindert ontstekingen: een onderzoek uit 2010 wees uit dat Shea butter vanwege het kaneelzuur en andere natuurlijke eigenschappen ontstekingsremmend was. Eén verbinding in het bijzonder, lupeol cinnamaat, bleek huidontsteking te verminderen en mogelijk zelfs huidmutaties te helpen voorkomen. Dit maakt het ook gunstig voor sommige mensen met acne.

Huidveredeling: Shea helpt bij de natuurlijke collageenproductie van de huid en bevat oliezuur, stearinezuur, palmitinezuur en linoleenzuur die de huid beschermen en voeden om uitdroging te voorkomen. Bij langdurig gebruik melden veel mensen dat de huid zachter en sterker wordt en rimpels verminderen.

Wat is Castor olie?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je grootmoeder en familieouders poëtisch waren over de vele voordelen van Castor olie voor zo ongeveer alles. Hardnekkige acne? Breng Castor olie aan. Wil je je lokken binnen een deadline terug laten groeien? Er is niets beter dan Castor olie voor haar. Een ongelijkmatige teint door lange uren in de zon? Gebruik deze toverdrankolie om je huidskleur weer te egaliseren. Maar waarom werd dit elixer als zo geweldig beschouwd? Castor olie , gewonnen uit de zaden van de ricinus communis-plant die voorkomt in de tropische gebieden van Afrika en Azië, bevat vitamine E, eiwitten en Omega 6 en 9, allemaal belangrijke spelers bij het verzekeren van een gezonde huid en haar. Door de jaren heen gebruikt als een natuurlijk antibacterieel en antischimmelmiddel, helpt het bij alles, van het versnellen van het spijsverteringsstelsel tot het verbeteren van de opname in de huid.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.