Voordelen van een opvouwbare scootmobiel

De opvouwbare scootmobiel is uitermate handig wanneer u geregeld uitstapjes wilt maken en de scootmobiel met bijvoorbeeld de auto naar een andere locatie als startpunt wilt vervoeren. Opvouwbare scootmobielen zijn licht van gewicht en handzaam in formaat wanneer het is opgevouwen. Sommige modellen zijn deels demontabel en deels opvouwbaar. Zo kan een scootmobiel nog kleiner worden opgevouwen. Het compacte formaat van een opgevouwen scootmobiel is niet alleen handig voor situaties waarin u gaat reizen. Ook kan het handig zijn wanneer u relatief klein bent behuisd. U heeft minder stallingsruimte nodig voor een opvouwbare scootmobiel.

 

  • Bezoek wanneer u een nieuwe scoot wilt aanschaffen altijd een scootmobiel winkel. De medewerkers daar kunnen u goed adviseren over de verschillende modellen en types. Bijvoorbeeld een 3 wielen, 4 wielen of zelf 5 wielen model. Vraag daarbij ook altijd naar de accu en bijgeleverde accessoires.

 

  • Bij de opvouwbare scootmobiel ligt de focus niet op luxe en comfort. Dat brengt namelijk meer gewicht met zich mee, en dat wil men juist voorkomen. De eenvoud leidt ook tot een eenvoudige bediening, wat een voordeel is wanneer u niet zoekt naar een scootmobiel met veel toeters en bellen.

 

Nadelen van een opvouwbare scootmobiel

Naast de voordelen van een opvouwbare scootmobiel, zijn er vanzelfsprekend ook nadelen ten opzichte van een vaste scootmobiel. Deze moet u meenemen in uw beslissing wanneer u overweegt een opvouwbare scootmobiel aan te schaffen. Let ook altijd goed op de garantie. Ons advies is om verder te kijken dan alleen de prijs. Goede kwaliteit zal op lange termijn meer comfort bieden dan ergernissen rondom storingen bijvoorbeeld.

 

  • Omdat de constructie van de opvouwbare scootmobiel is gericht op het op kunnen vouwen, is de opvouwbare scootmobiel minder sterk. Bent u bijvoorbeeld zwaarlijvig, dan is de opvouwbare scootmobiel wellicht niet de oplossing voor u;
  • De opvouwbare scootmobiel heeft een kleinere accu, dus u kunt minder lange ritten maken dan met een vaste scootmobiel. Ook zal de maximale snelheid lager zijn;
  • De opvouwbare scootmobiel is minder comfortabel. Zo heeft de opvouwbare scootmobiel veelal geen schokbrekers en ook de banden vangen de schokken minder op. De stoel heeft minder comfort, omdat deze juist ook kleiner en licht van gewicht is.

 

Trends: In Nederland zijn lange tijd voornamelijk 4 wiel scooters op de markt gekomen. De laatste jaren zien we ook steeds meer modellen met 3 wielen (of 5 wielen). Het voordeel van drie willen is dat de scoot heel wendbaar is. Daarnaast kun je hem eenvoudig opbergen.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.