Verslaving

Verslaving: je staat er niet alleen voor

Een verslaving is een lichamelijke of geestelijke afhankelijkheid van een of meerdere middelen. De afhankelijkheid laat het voelen alsof je gedwongen wordt door te gaan met het gebruik van het middel of meerdere middelen. Het afkomen van een verslaving is een erg moeilijke onderneming en het is dan ook belangrijk dat je het serieus neemt en weet dat je niet de enige bent.

Wanneer ben je verslaafd?

Je bent verslaafd aan een middel als je de drang om gebruik te maken van dit middel niet kunt beheersen waardoor je er geestelijk of lichamelijk afhankelijk van bent. Er zijn veel mensen met verslavingen. De meest voorkomende verslavingen zijn verslavingen aan bijvoorbeeld sigaretten en alcohol, maar er zijn nog een heleboel andere verslaving waar mensen dagelijks mee rond lopen. Afkicken van deze verslaving is erg zwaar en in deze periode kunnen mensen vaak alle hulp gebruiken die ze maar kunnen krijgen. Een afkickkliniek voor hulp bij alcoholisme is dan vaak erg nuttig. Ook voor andere verslavingen zijn er afkickklinieken die je kunnen helpen gedurende dit proces. Je zult met mensen in een omgeving zijn die dezelfde problemen hebben als jij en dit kan je helpen om door deze periode heen te komen.

Samen sta je sterker

Je hoeft niet alleen tegen een verslaving te vechten. Niet letterlijk natuurlijk, maar hulp van psychologen, psychiaters en andere ervaringsdeskundigen kunnen erg helpen Je bent niet de eerste die te maken heeft gekregen met een verslaving en er zijn genoeg mensen die verslavingen hebben overwonnen. Er zijn processen gecreƫerd en ontworpen om je zo goed mogelijk te begeleiden in het afkomen van een verslaving. Je bent niet verplicht hier gebruik van te maken maar het feit dat je weet dat je er niet alleen voor staat kan je een beter gevoel geven. Ze kunnen je stap voor stap helpen en je leven op deze manier zo snel mogelijk weer op orde proberen te krijgen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.