luiers

Uitwasbare luiers: Geniet van alle voordelen

Heb jij al eens gekeken naar uitwasbare luiers? Het zijn luiers die jou veel op kunnen leveren. Zowel voor jou als ouder als voor de baby kan het bijvoorbeeld al meer comfort bieden. Daarnaast zijn er nog een aantal grote voordelen aan te behalen. Voordat je een aankoop doet, moet je goed weten bij welke bedrijven je de luiers kunt kopen. Een van de bedrijven die hierbij niet vergeten mag worden is Billenboetiek. Maar aan welke voordelen moet je denken en hoe maak je de beste keuze? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

 

Uitwasbare luiers op de lange termijn goedkoper 

Uitwasbare luiers hebben als groot voordeel dat je een kostenbesparing gaat krijgen. In eerste instantie ga je merken dat deze wasbare varianten een flinke investering kunnen zijn. Deze kosten verdienen zich op de langere termijn echter terug. Je hoeft de luiers alleen maar te wassen en hoeft niet naar de winkel voor een nieuwe aankoop. Echter heb je tegelijkertijd wel nog kosten voor het inlegmateriaal. Desondanks kan het jou enkele honderden euro’s gaan schelen als je jouw kind gaat voorzien van uitwasbare luiers. Voor jou als ouder zal dit een van de grootste voordelen zijn. 

 

Een milieubewuste keuze 

Met de uitwasbare luiers heb je ook minder afval. Een wegwerpluier neemt over het algemeen veel plek in beslag in de afvalbakken. Doordat je bij de wasbare luiers uitsluitend het inlegmateriaal weg hoeft te gooien, heb je hier minder last van en ga je merken dat je ook minder vuilniszakken gevuld krijgt. Het is daarom ook beter voor het milieu. Er hoeft minder verbranding plaats te vinden en je zorgt ervoor dat je op dit gebied ook van alle gemakken bent voorzien. Milieubewust bezig zijn, wordt steeds belangrijker en jij kunt er een steentje aan bijdragen. 

 

Jouw kind meer bewegingsruimte 

Er zijn nog meer voordelen aan de uitwasbare luiers te behalen. Zo heb je ook meer comfort voor jouw kind. De luiers zijn gemaakt van katoen. Dit materiaal gaat altijd beter zitten dan wanneer je jouw kind een wegwerpluier aandoet. Een kind kan zich hier vaak vrijer in bewegen en zal minder last krijgen van luieruitslag. Je hebt hierdoor altijd voldoende mogelijkheden tot jouw beschikking en zorgt ervoor dat je jouw kind altijd het beste gaat geven. Het kan daarom altijd een goede optie zijn om over te stappen op deze luiers in plaats van de wegwerp varianten.   

 

Maak de aankoop 

Dankzij de uitwasbare luiers ga je te allen tijde het beste aan jouw kind geven. Een aankoop doen op dit gebied is daarom een investering waar je veel voor terug gaat krijgen. Een proefpakket wasbare luiers zal je een indicatie geven over deze investering. Je kunt gaan kijken naar de verschillende maten en ook naar de kleuren en prints. Door een goede voorraad aan te leggen heb je voor langere tijd alles bij de hand om jouw kind te verzorgen. Jij gaat weer genieten van jouw kind en hoeft niet meer vaak bezig te zijn met het verschonen van de luiers en jouw baby veel te verplaatsen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.