groen schoolplein

Tips voor een gezond & groen schoolplein

Groen is gezond en dit geldt ook voor een schoolplein. Kinderen moeten gezond worden opgevat en omdat ze veel tijd spenderen op school is een groen schoolplein hebben en aanbieden tegenwoordig een pluspunt. Er zijn veel manieren om het schoolplein en de schooltijd van de kinderen groener te maken, die we hieronder zullen bespreken. Met deze tips wordt je schoolplein groener en zullen de kinderen nog meer genieten van buiten spelen.

Vervang industrie met natuur

Een makkelijke manier om het schoolplein groener te maken is hekken vervangen door struiken. Niet alleen is dit gezonder, het staat ook nog eens leuker en gezelliger. Andere manieren voor meer groen op het plein is het neerzetten van een insectenhotel of insectentuin. Daar kunnen de kinderen ook weer veel over leren en is leuk om naar te kijken. Zet er bijvoorbeeld leuke bloemen in. Ook een moestuin op het schoolplein maken is leuk en leerzaam voor de kinderen en maakt het schoolplein een stuk groener.

Maak het plein rookvrij

Je hebt eigenlijk niks aan een groen schoolplein als ouders er staan te roken of zelfs hun peuken uitdrukken op de grond of tegen de boom. Maak daarom je schoolplein rookvrij, sowieso is dit een stuk beter voor de kinderen. Door het schoolplein rookvrij te maken zorg je ervoor dat kinderen in ieder geval niet in contact komen met rook of sigaretten op het schoolplein zelf en het zorgt ook voor minder zwerfafval. Zo leer je ook kinderen dat roken op bepaalde plekken niet mag en leren ze dat roken slecht is voor henzelf en de natuur.

Meer buitenspeeltijd en buiten les

Je hebt eigenlijk vrij weinig aan het groene schoolplein als je er niet veel bent en de kinderen er niet veel kunnen spelen. Dit kan je makkelijker oplossen door bijvoorbeeld per dag een kwartier langer buitenspeeltijd in te boeken zodat de kinderen tijdens schooltijd veel buiten zijn. Ook buiten les geven bij lekker weer is een goede manier om de kinderen meer in de natuur en het groen te laten zijn. Geef bijvoorbeeld les over moestuintjes bij de moestuin of insecten bij het insectenhotel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.