desinfectie

Tips voor duurzame desinfectie

Duurzame desinfectie is een term die wordt gebruikt om het proces te beschrijven van het schoonmaken van een plaats die is verontreinigd met schadelijke stoffen. Het is belangrijk om rekening te houden met de natuurlijke hulpbronnen die je gebruikt wanneer je kiest voor duurzaam desinfecteren. Hoe zit dit precies? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over duurzame desinfectie.

Wat is duurzame desinfectie?

Duurzame desinfectie kan worden bereikt door milieuvriendelijke producten en methoden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een duurzaam desinfectiemiddel. Het omvat ook recycling en hergebruik van materialen voor andere doeleinden. Desinfectie is een proces dat bacteriën en andere micro-organismen in water doodt. Het kan gebeuren met chemicaliën of met ultraviolet licht.

Waarom zijn chemicaliën niet duurzaam?

Het gebruik van chemicaliën om water te desinfecteren is niet duurzaam omdat het vervuiling veroorzaakt, waarbij giftige gassen vrijkomen in de atmosfeer, de bodem en het grondwater. Het gebruik van UV-licht voor desinfectie is evenmin duurzaam omdat het veel energie vergt en het water troebel maakt.

desinfectie

Hoe doe je zelf aan duurzame desinfectie?

Wij kunnen allemaal ons steentje bijdragen tot het behoud van een gezonde en veilige omgeving door duurzaam te desinfecteren. Desinfecteren is niet alleen schoonmaken, maar omvat ook het minimaliseren van het gebruik van chemicaliën en andere schadelijke materialen. Bij deze enkele tips voor duurzame desinfectie:

  • Maak regelmatig schoon
  • Vermijd het gebruik van bleekmiddel of agressieve chemicaliën.
  • Kies het juiste product en voer de juiste methode voor de klus uit.
  • Zoek naar labels die garanderen dat zowel de gezondheid van mens als milieu wordt beschermd.
  • Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, zuiveringszout en citroensap.
  • Laat de oppervlakken volledig drogen voordat je ze opnieuw gebruikt.
  • Voorkom weggooien door schoonmaakmiddelen te gebruiken voordat je nieuwe koopt of opent.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.