voedsel koel houden

Tips om je voedsel buitenshuis koel te houden

Een dagje zwemmen, erop uit of picknicken, wie doet dat nou niet. Maar wanneer je een hele dag op pad gaat wil je natuurlijk ook wat te eten en te drinken daarbij hebben, maar hoe houd je dit nou koud, buitenshuis? Er zijn hiervoor uiteraard veel verschillende opties, je kunt een koelbox meenemen, voedsel wikkelen in aluminiumfolie hoe ineffectief ook. Maar er zijn natuurlijk ook veel andere mogelijkheden. Voor de ene trip is de ene mogelijkheid natuurlijk ook handiger dan de andere. Daarom een aantal tips waarmee voedsel buitenshuis gemakkelijk koel blijft, zodat jij kunt genieten van je dag. 

Snelle tips om voedsel mee te nemen

Wanneer je geen koelboxen of andere luxere middelen in huis hebt om je voedsel koud te houden zijn er ook nog makkelijkere oplossingen die ervoor zullen zorgen dat je voedsel voor een bepaalde tijd koel zullen blijven. Een van deze oplossingen is om je voedsel in aluminium folie in te wikkelen. Aluminiumfolie werkt isolerend waardoor de warmte minder snel bij het voedsel raakt, op deze manier wordt je voedsel minder snel warm. Een andere simpele tip is om voedsel simpelweg van te voren in te vriezen. Zo kun je bijvoorbeeld een fles water invriezen en dit ijs langzaam laten ontdooien, dit ijswater is koel en lekker om te drinken tijdens warme dagen. 

Elementen gebruiken in een koeltas

Een andere tip om je voedsel koel te houden is het gebruik van een koeltas. Deze tassen kun je op veel plekken kopen en hebben een isolerende laag aan de binnenkant. Hierdoor wordt de warmte teruggekaatst en komt de warmte dus niet binnen. Op het moment dat je deze koeltas vult met elementen wordt er een koude omgeving gecreëerd in de koeltas waardoor al het voedsel dat zich in deze koeltas bevindt dus mooi op een lage temperatuur blijft. Van belang is wel dat je de koelelementen van te voren in de vriezer legt en ze uit de vriezer in de koelkast legt. Op deze manier blijven de elementen het langst op de gewenste temperatuur. 

Een nieuwe koelbox aanschaffen

Toch blijft veruit de beste en meest makkelijke manier om een koelbox aan te schaffen. Uiteraard heb je verschillende varianten van de koelboxen, het hangt er maar net vanaf wat je zelf fijn vindt maar alle koelboxen zullen je voedsel koel houden. Over het algemeen zul je voornamelijk voorgekoeld koelboxen vinden, zoals elektrische met een batterij. Deze zul je van te voren goed op moeten laden. Maar er zijn ook andere modellen te vinden met een stekker die je in een stopcontact zult moeten plaatsen. Al met al zijn er dus veel opties omtrent koelboxen. Maar elke koelbox zal er voor zorgen dat je voedsel heerlijk koel blijft voor het moment dat je het wilt consumeren. 

Kleinere oplossingen om je voedsel koel te houden

Wanneer al deze opties je niet bevallen en je enkel wat drinken koel wilt houden kun je er ook voor kiezen enkel bepaalde producten koel te houden. Zo de situatie zich bijvoorbeeld voordoen waarbij je enkel drinken nodig hebt, hiervoor zijn natuurlijk ook veel alternatieve opties. Denk bijvoorbeeld aan een thermoscan, waarin je relatief gezien voor een langere tijd dranken koel kunt houden. Ook kun je bijvoorbeeld een flesje vullen met wat ijsklontjes, weliswaar zal de werking van deze methode slechts voor een relatief korte periode aanhouden, het behoort tot de mogelijkheden. Er zijn daarom tal van creatieve oplossingen te bedenken om je voedsel koud te houden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.