Tips om gezond te leren voor je kids

Voor iedereen is het belangrijk om kennis op te doen. Leren is echter niet voor iedereen even gemakkelijk en kan je veel stress opleveren. Daarom een aantal handige tips voor een gezonde leeromgeving om je eigen ontwikkeling  of die van je kind te versnellen!

Stel pauzetijden in

Het is belangrijk om veel pauzes te nemen, maar stel tijdslimieten in zodat je kind weet wanneer het tijd is om weer aan het werk te gaan. Pauzes moeten lang genoeg zijn om je kind te laten rusten en zich te resetten, maar niet lang genoeg om uit de leermentaliteit te komen. 20 minuten is meestal een goede plek om te beginnen.

Eerst dit, dan dat

Maak een afspraak met je kind om iets onaangenaams te doen en dan krijgen ze iets leuks. Maak bijvoorbeeld eerst deze 2 rekenopgaven af ​​en dan gaan we naar buiten. Houd altijd jouw deel van de afspraak vol! Als je de deal verandert zal je kind dit snel door hebben en werkt de strategie niet meer!

Houd het positief

Houd de zaken positief en beëindig leerperioden altijd met een goede noot. Het is beter om te stoppen terwijl je voorop loopt, dan te ver te gaan en te eindigen met tranen en negatieve gevoelens.

Maakt u zich geen zorgen

Zelfs de best opgemaakte plannen werken soms niet en dat is oké! Als je kind vandaag niet in de leerstemming is, hoeft je je zich geen zorgen te maken. Betrek ze bij activiteiten die hen helpen levensvaardigheden te leren en plezier te hebben!

Maar wat nu als het echt niet lukt?!

Als het niet lukt kan het verstandig zijn bijles te nemen. Dit kan net dat ene zetje zijn om je kind de volgende stap te laten maken. Bijles aan huis is helemaal handig zo leert je kind in zijn eigen omgeving en kan hij zich sneller focussen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.