Steeds meer organisaties en verenigingen nemen hun eigen fysiotherapeut in dienst

Fysiotherapie is voor iedereen wel bekend, maar is eigenlijk een ontzettend breed begrip. Bij fysiotherapie denken de meeste mensen aan sportfysiotherapie, maar er zijn nog tal van andere vormen van fysiotherapie. In het algemeen is fysiotherapie gericht op het totale bewegingsapparaat. Er zijn verschillende manieren hoe je bij de fysiotherapeut terecht kan komen via de huisarts, na een behandeling in het ziekenhuis of op eigen initiatief.

Tip: https://fysioclub.nl/jvdi/locaties/fysiotherapie-helmond/ 

 

De behandelingen van een fysiotherapeut zijn gericht op het verhelpen van pijn en klachten, maar ook op het voorkomen van eventuele toekomstige blessures. Er zijn steeds meer organisaties en verenigingen die zelf een fysiotherapeut in de arm nemen. Zo heeft bijna elke sportvereniging wel zijn of haar eigen fysio voor blessurebehandelingen en hebben ook steeds meer bedrijven een bedrijfsfysiotherapeut die helpt bij een gezonde houding op kantoor om kantoorblessures en daarmee het ziekteverzuim te voorkomen.

 

Er zijn tal van verschillende vormen van fysiotherapie gericht op doelgroepen en specifieke methodes

Binnen de fysiotherapie zijn er tal van verschillende soorten specialismen van elkaar te onderscheiden. Sommige van deze specialisaties zijn gericht op specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld geriatrie fysiotherapie voor ouderen. Daarnaast zijn er ook specialisten die gericht zijn op een specifiek type behandeling. 

 

Wat te denken van bijvoorbeeld manuele therapie of dry needling. Dry needling is een techniek waarbij spieren in een rust positie terecht te komen nadat ze met een naald worden getoucheerd. Dit klinkt erg vergelijkbaar met de Chinese accupunctuur techniek, maar is wel degelijk een andere vorm van therapie. Bij accupunctuur worden namelijk meerdere naalden gebruikt die een bepaalde energie zouden opwekken, terwijl er bij dry needling gericht een naald wordt gebruikt op een specifieke spiergroep.

Uitgelicht: https://fysioclub.nl/jvdi/locaties/fysiotherapie-geldrop/ 

 

Het traject bij de fysiotherapeut bestaat vaak uit meerdere sessies

Een traject bij een fysiotherapeut hangt uiteraard af van de ernst van de situatie en de oorzaak, maar over het algemeen bestaat een behandelplan uit meerdere sessies. Bij de eerste sessie wordt er gekeken naar de situatie en wordt er een diagnose gesteld indien dit nog niet gebeurd is. Ook wordt er gekeken naar de persoonlijke situatie en of er eventueel in het verleden klachten zijn geweest of er een medische achtergrond is waar rekening mee gehouden dient te worden. 

 

Op basis van al deze informatie wordt er een behandelplan opgesteld die bestaat uit sessies in de praktijk van de fysio en ook vaak oefeningen voor thuis die worden meegegeven.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.