Sportvrouw

Sporten met een personal trainer is laagdrempeliger dan voorheen

Er zijn verschillende manieren om sport een vast onderdeel te maken in het dagelijks leven, maar soms is het naast het werk en het gezinsleven weleens lastig om tijd en ruimte te vinden en dit consistent in te passen. Een goede optie die voor steeds meer mensen een absolute uitkomst biedt, is het trainen met een personal trainer.

Sporten is voor iedereen belangrijk niet alleen is het essentieel voor een goede gezondheid, het is ook voor onze mentale staat belangrijk om in beweging te blijven. Door te sporten maken we endorfine aan en voelen we ons over het algemeen gelukkiger. Sporten helpt daarnaast ook om de dagelijkse sleur te doorbreken en om even de gedachten te verzetten.

Een personal trainer biedt ook leefstijl en dieet advies

Motivatieproblemen zijn definitief verleden tijd wanneer je gebruikt maakt van een personal trainer. Door je samen aan een plan en doelstellingen te confirmeren heb je een stok achter de deur en helpt het altijd dat iemand jou steunt in het behalen van jouw doelen. Ook is het zo dat een personal trainer je helpt om tijdens de oefeningen je over het dode punt te helpen.

Tip: Personal training Nederland

De begeleiding van een personal trainer is professioneel en zorgt ervoor dat alle oefening technisch gezien altijd goed uitgevoerd worden, wat ervoor zorgt dat blessures worden voorkomen en er ook beter en sneller resultaten geboekt worden dan wanneer je zelf alleen naar de sportschool zou gaan. Naast het helpen met het sporten en een plan op maat zijn er ook steeds meer personal trainers die helpen met leefstijlveranderingen en ook adviezen geven op het gebied van eetgewoontes en diëten.

Je hebt verantwoording en motivatie nodig

Motivatie komt van alle kanten, zowel van binnen als van buiten. Misschien heb je al een intrinsieke motivatie om te bewegen, bijvoorbeeld om gezonder te worden of om van je medicijnen voor hoge bloeddruk af te komen.

Uitgelicht: Personal training het Gooi

U hebt ook extrinsieke motivatoren nodig om te blijven sporten. Een personal trainer kan die motivator zijn. Door een trainer aan te nemen, creëert u motivatie op verschillende gebieden:

Verantwoording: Uw trainer zal waarschijnlijk vragen stellen over uw week, hij zal willen weten of u uw trainingen hebt gedaan en hoe uw eetplan verloopt. Als je weet dat je verslag moet uitbrengen, is de kans kleiner dat je je trainingen overslaat.

Toewijding: Er gaat niets boven een vaste afspraak om je in de juiste versnelling te krijgen voor een workout – je wilt een trainer of jezelf niet teleurstellen.

Financiën: Je investeert geld in het bereiken van je doel. Alleen maar komen opdagen voor uw sessies om ervoor te zorgen dat u het geld niet verliest, is misschien alles wat u nodig hebt om door te gaan.

Tijd: geld is niet het enige wat je investeert – je investeert er ook tijd in en dat is een kostbaar goed.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.