Outplacement, wat kan TestGroup bieden?

Outplacement betekent dat een werknemer buiten het bedrijf wordt gezet. Dit klinkt heel negatief en zal in eerste instantie wellicht ook negatieve emoties opwekken. Ontslagen worden is niet iets waar mensen doorgaans positief op reageren. Toch kan dit ook worden gezien als een kans en kansen zijn er om gegrepen te worden.

Werkgevers hechten steeds meer waarde aan hun reputatie. Dat wil zeggen dat ze natuurlijk rekening moeten houden met de professionele werving van nieuwe medewerkers en aandacht voor hun ontwikkeling, maar ook met de correcte uitstroom van medewerkers wanneer dit aan de orde is. Hoewel de wegen van werkgever en werknemer zullen scheiden, helpt de werkgever de werknemer wel op weg naar een beter passende baan. Iets dat zeker een positieve uitstraling heeft op de reputatie van een bedrijf.

Wat is een outplacementtraject?
Het outplacementtraject biedt de werknemer gelegenheid om aan zelfreflectie te doen. Door met een ervaren consultant te onderzoeken of de loopbaan van de werknemer (nog altijd) overeenkomt met de talenten, interesses en aanleg, ontdekt iemand welke vervolgstap nu het meest passend zou zijn.

Deze begeleidingstrajecten zijn niet standaard, zij kunnen verschillen in duur, aanpak en prijs. Dit hangt onder andere af van het outplacementbureau dat wordt ingeschakeld door een bedrijf. Waar outplacement een tijdje geleden nog vooral werd ingezet bij oudere werknemers, is het zo’n goed middel gebleken dat ook jongere werknemers hier nu van kunnen profiteren.

Uiteindelijk is een outplacementtraject een win-win situatie. De werkgever en werknemer gaan op een goede manier uit elkaar, iets dat voor alle partijen prettig is. Verder toont het bedrijf betrokkenheid bij de maatschappij en ziet het belang van goede zorg voor (ex)medewerkers. Ook wordt erkend dat de medewerker een zeer waardevolle aanwinst kan zijn op een andere plek en wordt de helpende hand toegestoken om erachter te komen welke plek dit kan zijn. De werknemer zelf verliest dan wel zijn huidige baan, maar krijgt de kans om zichzelf te herontdekken. Ligt de passie nog steeds in dezelfde hoek of zijn de voorkeuren verandert? Wat zijn talenten waar de medewerker en zijn toekomstige werkgever van kunnen profiteren? Wat is belangrijk in een nieuwe baan?

Met antwoorden op dit soort vragen is de kans van slagen op een nieuwe werkplek groot.

Wat biedt TestGroup aan op het gebied van outplacement?

TestGroup biedt testen aan die onder andere veel gebruikt worden in een outplacementtraject. Veel van onze klanten en opdrachtgevers kiezen voor The Bridge Personality (persoonlijkheidstest) of The Bridge Career (loopbaantest of beroepskeuzetest). Zoals de naam al laat zien bieden beide testen de kans om nuttige informatie op te doen over een persoon op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Laten we wat dieper ingaan op deze testen.

  • The Bridge Personality (persoonlijkheidstest)

Om meer te weten te komen over de voorkeuren en competenties van een persoon, wordt The Bridge Personality ingezet. Met deze kennis uit deze persoonlijkheidstest voor outplacement leert iemand zichzelf beter kennen en wordt ontdekt of de huidige tak van sport nog altijd de plek is waar hij goed zit, of dat wensen en talenten beter uitkomen op een heel andere plek. Natuurlijk is het voor de medewerker zelf prettig om te ontdekken hoe zijn vaardigheden het beste ingezet kunnen worden en of er mogelijkheden zijn, daar waar de passie ligt. Tegelijkertijd zal de potentiële nieuwe werkgever een zeer gemotiveerde werknemer binnenkrijgen die dankzij nieuwe tools en inzichten op de juiste manier ingezet kan worden.

  • The Bridge Career (loopbaantest of beroepskeuzetest)

De loopbaantest en de beroepskeuzetest van TestGroup zijn professioneel en zeer uitgebreid. Veel uitgebreider dan de versies die je gratis op internet terug zult vinden.

Door middel van het maken van een test met ruim 300 vragen kan er een betrouwbaar rapport worden opgesteld die volledig is toegespitst op degene die persoonlijk antwoord heeft gegeven op al deze vragen. Na het invullen en insturen van de antwoorden staat het rapport al snel klaar, waarna er inzicht is op welke studie en welke loopbaan het beste bij diegene past.

De beroepskeuzetest voor outplacement is bedoeld voor mensen die een studie of baan zoeken op MBO niveau. Na afloop van de test is duidelijk welke MBO studie het best passend is. Hierdoor zie je ook direct of de afgeronde studie hier ook binnen past, of dat er gekeken zou moeten worden naar een hele nieuwe studie om te volgen.

In deze test zijn 232 MBO opleidingen en beroepen opgenomen waardoor de uitslag zeer specifiek is. De resultaten worden weergegeven van hoog naar laag waardoor je, mocht de beste keuze uit de test niet als beste keuze voelen voor de werknemer waar het om gaat, er ook naar de keuzes daarna gekeken kan worden.

De loopbaantest is geschikt voor mensen die een studie of baan op HBO of WO niveau zoeken. Er wordt gekeken naar welke loopbaanstap het beste past in deze situatie en wat men belangrijk vindt in een nieuwe baan of studie.
Het invullen van deze test duur ongeveer een half uur en direct daarna wordt er een specifiek rapport opgesteld. Dankzij de gegeven antwoorden zal er veel duidelijkheid en inzicht gegeven kunnen worden in welke stappen de juiste zijn voor die persoon in de toekomst.

De persoonlijkheidstest en de loopbaan- of beroepskeuzetest worden tijdens een outplacementtraject vaak gecombineerd ingezet. Doordat naar zowel persoonlijkheid als vaardigheden en interesses op werkgebied wordt gekeken, krijg je op deze manier het meest complete beeld van iemand en de mogelijke studies en beroepen die bij hem passen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.