Make-up aanbrengen

Make-up speelt een belangrijke rol bij het presenteren van het uiterlijk en het definiëren van de algehele aantrekkingskracht van een persoon. Het is echter belangrijk om de juiste technieken en methoden te kennen en deze ook toe te passen. Op die manier kan je de beste en de mooiste effecten bereiken, waardoor de schoonheid en het uiterlijk van het gezicht geoptimaliseerd worden door make-up te gebruiken. Bij het aanbrengen van make-up mag en kan een make up spiegel niet ontbreken. Door het gebruik van de juiste spiegel, kan je de make-up aanbrengen zodat deze ten volste tot zijn recht komt.

De volgorde bij het aanbrengen van make-up

Bij het aanbrengen van make-up moeten vrouwen de juiste volgorde onthouden. De volgorde begint met het aanbrengen van een foundation, indien nodig voorafgegaan door het aanbrengen van een concealer. De perfecte vermenging en correctie van de oneffenheden en gebreken wordt vervolgens afgewerkt door een zachte beweging te maken met de vingertoppen om de foundationbasis naar de haarlijnen, de zijkant van het gezicht en vervolgens naar de nek te verspreiden. Het is belangrijk om de foundationkleur te kiezen die het dichtst bij de huidskleur ligt voor het verkrijgen van de meest natuurlijke uitstraling.

Blush gebruiken

Van zodra de basis compleet is, kan de juiste kleur voor de blush worden gebruikt, afhankelijk van de gelegenheid. Het gebied waarop de blush aangebracht moet worden, valt tussen de parallelle lijnen die zich uitstrekken vanaf de onderkant van de neus en de andere vanuit de ooghoek. Vrouwen moeten blush op hun wangen aanbrengen en de borstel voorzichtig omhoog naar hun slaap bewegen. Een lichte kleurschakering op het voorhoofd en de kin kan het effect van de blusher nog versterken. Terwijl crème blush in kleine hoeveelheden met de vingertoppen aangebracht moet worden, wordt poederblush aangebracht met een make-upborstel.

Foundation mengen met poeder

Om de foundation langer mee te laten gaan, is het goed mengen met het poeder noodzakelijk. Het poeder kan op het gezicht worden aangebracht door het glad te maken met de foundation. Dit kan door het poeder en de foundation in elkaar te masseren. Het overtollige poeder kan vervolgens met een borstel via een neerwaartse beweging worden afgevoerd.

De afwerking van de make-up

De ogen kunnen, ook via een make-up spiegel, worden opgemaakt door de juiste kleurkeuze te gebruiken. Deze moet passen bij de vorm en de kleur van de ogen. Een lichtere tint wordt aanbevolen voor het hele ooglid, terwijl een donkerdere past bij de ooghoek. De vorm van het oog wordt versterkt met mascara die de wimpers kleuren. Een geschikte lipgloss of lippenstift, aangevuld met een lippenpotlood, kan de finishing touch bepalen.

Make-up leren aanbrengen

Als je je niet comfortabel voelt bij het aanbrengen van make-up, kan je een opleiding volgen bij een professional. Deze kan je ook helpen bij het vinden van de juiste kleuren die passen bij jouw stijl en je gezicht. Ook vind je op het internet een heleboel filmpjes met tips over het aanbrengen van make-up. Probeer deze zeker uit, maar vergeet hierbij je make-up spiegel niet!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.