kalksteen

Laat jouw kalknagel laseren

Als je last hebt van één of meerdere kalknagels kan dat vervelend zijn. Ondanks dat de aandoening zelf vaak zonder pijn verloopt, kan het wel infecties veroorzaken en in ernstige gevallen kan zelfs een hele nagel loslaten. Het is vaak aan te raden om erger te voorkomen en het goed in de gaten te houden of de plek groter wordt. De mogelijke oorzaak van een kalknagel kan zitten in een schimmelinfectie, maar ook ouderdom, hoge keratine aanmaak of een beschadiging van de huid. In bijzondere gevallen kun jij jouw kalknagel laseren om ervan af te komen.

Hoe kun je een kalknagel behandelen?

Een van de mogelijkheden om kalknagels te behandelen is om een antibioticakuur te slikken. Door de bijwerkingen heeft deze optie vaak niet de voorkeur. Een andere mogelijkheid is om een antischimmelzalf- of nagellak te gebruiken. Deze mogelijkheden werken alleen als er sprake is van een kalknagel met schimmelinfectie.

Als er geen schimmelinfectie als oorzaak van de kalknagel ligt, dan kun je kijken of andere behandelingen werken. Zo kun je tea tree oil proberen of appelazijn. Beiden dienen niet direct op de huid of nagel gegoten te worden omdat ze dan brandwonden kunnen veroorzaken. Het is aan te raden om door middel van een schoon doekje of wattenschijfje dit aan te brengen. Mocht dit geen oplossing bieden dan kun je de kalknagel laseren.

Zo kun je jouw kalknagel laseren

Het laseren van een kalknagel gebeurd door middel van warmte onder de nagel te creëren en de schimmel op die manier aan te pakken. De schimmel wordt uiteindelijk door de warmte vernietigd en de nagel wordt gestimuleerd om weer te gaan groeien. Tijdens de behandeling kalknagel laseren is het mogelijk dat je een lichte warme pijnsensatie voelt. Mocht dit het geval zijn en niet houdbaar zijn, laat dit dan altijd weten aan de behandelend arts.

Het is raadzaam om in het geval van kalknagels ontstaan door een schimmel, deze allemaal gelijktijdig te laten laseren. De schimmel kan namelijk niet altijd met het blote oog gezien worden en zo voorkom je herbesmetting. Daarnaast is het aan te raden om ook je partner en/of huisgenoten te laten behandelen, hetzij op basis van klachten hetzij preventief.

Er zijn tussen de 3 tot 5 behandelingen nodig bij kalknagel laseren om volledig van je kalknagel af te komen door middel van laseren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de kalknagel. De behandelingen worden één keer per vier weken uitgevoerd. Het volledige effect van de behandeling kun je zien nadat de gehele nagel is uitgegroeid, dit duurt ongeveer 9 tot 12 maanden vanaf het begin van de behandeling.

Kalknagel laseren verzekering

Helaas valt een kalknagel laseren vooralsnog buiten de vergoeding van de verzekering. Wel kun je altijd navraag doen als er sprake is van medische noodzaak of er op basis van een speciale clausule alsnog aanspraak gemaakt kan worden op een vergoeding. De behandeling kalknagel zijn afhankelijk van het aantal tenen en voeten en beginnen bij ongeveer 25 euro voor een enkele behandeling en kan oplopen tot 150 euro voor een volledige behandeling van beide voeten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.