Medicijnen

Koop je medicatie online

Vandaag de dag bestaan er online webshops voor allerlei zaken. Je kan kledij, meubels, speelgoed, boeken en zoveel meer online bestellen. Sinds enkele jaren kan je ook producten die met je gezondheid te maken hebben online kopen. Denk maar aan medicijnen, shampoos en vitaminen. Een online apotheek heeft zijn voordelen, maar toch zijn niet alle websites even betrouwbaar.

Waar moet je op letten bij een online apotheek?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij een online apotheek België is dat de website veilig is. Websites die betrouwbaar zijn, kan je herkennen aan een groen logo waarbij staat ‘klik om te controleren of deze website legaal handelt’. Wanneer je op deze link klikt, kom je terecht bij een website van de FAGG. Dit is het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, dat uitgaat van de Belgische overheid. Hier vind je een lijst terug met alle online apotheken die erkend worden door het FAGG. Wanneer de website waarop jij wil bestellen hier niet tussen staat, wil dit zeggen dat deze niet te vertrouwen is.

Hou er daarnaast ook rekening mee dat een online apotheek enkel geneesmiddelen mag verkopen die zonder voorschrift kunnen aangekocht worden. Denk maar aan pijnstillende medicatie zoals Brufen of bepaalde vitaminen. Indien de website in kwestie toch medicijnen aanbiedt die je met voorschrift moet aankopen, kan je best ook op zoek gaan naar een andere website.

Voor- en nadelen van een online apotheek

Zodra je zeker bent dat de website betrouwbaar is, kan je zonder al te veel moeite duizenden producten online bestellen. Een van de grootste voordelen is dat je geen rekening moet houden met de openingsuren van de apotheek om de hoek. Je kan op elk moment van de dag bestellen wat je nodig hebt. Een ander groot voordeel is dat je online vaak ook promoties kan terugvinden die je in een apotheek zou mislopen. Zoek daarnaast altijd online naar extra kortingscodes voor de website in kwestie. Zo kan je per bestelling heel wat besparen.

Er zijn natuurlijk ook nog wel wat nadelen aan een online apotheek. Het grootste nadeel is dat je niet meteen je producten hebt. Bij de meeste websites wordt er een levertijd van drie tot vijf werkdagen aangehouden. Wanneer je je medicijnen snel nodig hebt, moet je toch nog naar een fysieke apotheek. Zoals hierboven is vermeld, kan je ook niet alles online bestellen. Indien je medicijnen nodig hebt die enkel op voorschrift te verkrijgen zijn, zal je alsnog naar een apotheek moeten. Daarnaast werken de meeste websites met een minimumbedrag voor gratis verzendkosten. Kom je niet aan dit bedrag, dan moet je extra leveringskosten betalen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.