Is samen trainen even efficiënt als alleen?

Een goede partner tijdens het trainen kan een enorme toegevoegde waarde hebben aan je work-out. Maar toch zie je in de sportschool nog lang niet iedereen samen met iemand anders sporten. Veel mensen gaan namelijk juist alleen naar de sportschool. Zij denken dat het meer tijd kost om met z’n tweeën te trainen. Maar is dit eigenlijk wel waar? In dit blog bespreken we de grootste excuses om er niet voor te kiezen om met twee personen met bijvoorbeeld personal trainer Enschede te sporten.

Geen rust nemen tijdens de setjes

Een grote reden waarom sommige mensen niet samen willen sporten is, door het rusten tussen setjes door. Mensen die altijd snel een work-out doen zijn er vaak niet van bewust dat rusten tussen setjes door niet erg is. Zij willen niets anders dan met hoge snelheid door hun work-out heen en nemen dus niet eens 30 seconden rust tussen sets door. Zo kort of niet rusten is eigenlijk niet optimaal, omdat het totaal verplaatste gewicht en de kwaliteit van de beweging eronder lijdt. Je traint dus eigenlijk alleen maar efficiënter om door sets eens rust te nemen.

Wachten tussen de setjes door

Sommige mensen denken dat je tussen setjes door moet wachten op de ander, maar hier train je in feite ook niet minder efficiënt door. Tussen jouw setjes door, kun jij een minuutje rusten. Als een setje ongeveer 30 seconden duurt heeft jouw trainingspartner genoeg tijd om de oefening te doen.

De kosten voor personal training voor twee personen

Wanneer je op zoek bent naar een personal trainer in jouw omgeving begin je vaak te zoeken op het internet. Stel je woont in Losser. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken naar ‘personal training Losser’. Als je jouw ideale personal trainer hebt gevonden neem je bij hem/haar een pakket af en ga je samen naar een sportschool in Losser of omgeving. Veel mensen gaan er automatisch vanuit dat een pakket voor duo personal training vele malen duurder is of dat ze minder waar voor hun geld krijgen, omdat ze dezelfde tijd nu moeten delen met iemand anders. Dit is niet waar. Een goede personal trainer zal er altijd voor zorgen dat jullie allebei zo efficiënt mogelijk bezig zijn. Zo kan er bijvoorbeeld heel makkelijk afgewisseld worden als persoon A aan het trainen is wanneer persoon B aan het uitrusten is en vice versa.

Daarbij ben je meestal met duo personal training voordeliger uit dan met personal training voor slechts één persoon, omdat hier meestal voordeel pakketten voor worden gemaakt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.