Hoe word je bedrijfsarts?

Als bedrijfsarts ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van zieke werknemers binnen een bedrijf. Daarnaast geef je adviezen over het algemene verzuimbeleid. Preventie speelt een grote rol. Ook re-integratietrajecten, waarbij er passende taken worden gevonden voor langdurige zieke werknemers is een belangrijk aspect van het werk van een bedrijfsarts. Hoe word je bedrijfsarts en wat kun je verwachten?

Bedrijfsarts worden

Als je bedrijfsarts wilt worden heb je universitaire opleiding geneeskunde nodig. Daarna doe je de specialisatie arbeids- en bedrijfsgeneeskunde. Dit is een vierjarige opleiding waarbij theorie en praktijk gecombineerd worden. Vaak wordt een bedrijfsarts verward met een arbo-arts. Dit is echter niet hetzelfde. Een arbo-arts is een arts met een afgeronde studie geneeskunde die zich bezighoudt met arbo zaken. Om arbo-arts te worden heb je geen specialisatie nodig. De specialisatie als bedrijfsarts kun je op twee plekken volgen. Via de NSPOH of het SGBO, dat onderdeel is van het Radboud UMC in Nijmegen.

Waar werk je als bedrijfsarts

Als bedrijfsarts ben je vaak werkzaam bij arbodiensten. Organisaties die bedrijven helpen en adviseren op het gebied van werk en gezondheid. Het is ook mogelijk om je te vestigen als zelfstandige bedrijfsarts. De vraag naar bedrijfsartsen is groot. Momenteel staan er veel vacatures voor bedrijfsartsen open. Wil je graag aan de slag als bedrijfsarts? Kijk dan eens op https://www.co2work.nl. Co2Work zoekt actief met je mee naar de perfecte werkomgeving, brengt professionals en opdrachtgevers bij elkaar en maakt daarbij een duurzame match. Zo vind je makkelijker een baan die echt bij je past.

NVAB

De belangenbehartiger voor bedrijfsartsen in Nederland is de NVAB. Deze organisatie heeft als doel de beroepsuitoefening van bedrijfsartsen te bevorderen. De NVAB geeft advies op gebied van na- en bijscholing, ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en werkt samen met binnenlandse en buitenlandse organisaties die werkzaam zijn in de arbeids- en bedrijfsgeneeskunde.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.