Hoe krijg je witte tanden?

Veel mensen betalen aardig wat geld voor het bleken van hun tanden. Er zijn namelijk veel diverse producten en behandelingen beschikbaar als het gaat om het bleken van je tanden. Je kunt dit door een tandarts laten doen maar je kunt ook zelf tanden bleken. Er zijn diverse opties beschikbaar om dit makkelijk bij je thuis te doen.  

Waardoor zien tanden er geel uit? 

Meerdere factoren zorgen ervoor dat tanden doffer, geler of donkerder worden. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen vlekken veroorzaken op je tandglazuur. Ook de opbouw van tandplak op je tanden kan ervoor zorgen dat ze er geel gaan uitzien. Soms zien tanden er geel uit, omdat het harde glazuur is geërodeerd, waardoor het dentine eronder zichtbaar wordt. Dentine is een van nature geel weefsel dat onder het glazuur ligt. Wil je gele tanden verhelpen? Laat je dan informeren en adviseren door je tandarts! 

2 eenvoudige manieren op je tanden op een natuurlijke wijze witter te maken  

  1. Poets en flos je tanden goed  

Hoewel sommige tandverkleuring van nature met de jaren komt, is dit grotendeels het gevolg van de opbouw van tandplak. Regelmatig poetsen en flossen kan helpen om je tanden wit te houden door bacteriën in je mond te verminderen en de vorming van tandplak te voorkomen. Tandpasta haalt de vlekken op je tanden weg en flossen verwijdert bacteriën die tot tandplak leiden. Regelmatige tandreiniging door een tandarts kan er ook voor zorgen dat je tanden schoon en wit blijven. 

  1. Voorkom tandvlekken door op je voeding te letten 

Hoewel je tanden van nature geel worden naarmate je ouder wordt, kunnen sommige dingen vlekken op uw tanden helpen voorkomen. Zo kun je het verkleuren van je tanden beperken door bepaalde voedingsmiddelen en dranken niet te nemen. Koffie, thee, rode wijn, frisdrank en donkere bessen zijn berucht vanwege het verkleuren van tanden. Dit betekent niet dat je ze volledig moet vermijden, maar voorkom het contact tussen de stof en je tanden. Drink indien mogelijk deze dranken met een rietje om direct contact met uw tanden te voorkomen. Poets je tanden kort na het nuttigen van een van deze voedingsmiddelen of dranken om hun effecten op de kleur van je tanden te beperken. Stop met roken, omdat het tandverkleuring kan veroorzaken. Daarnaast is suiker ook een boosdoener. Zorg voor voldoende calcium in je dieet. Calciumrijke voedingsmiddelen, zoals melk, kaas en broccoli kunnen je tanden helpen beschermen tegen tanderosie. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.