Hoe gezond is fietsen op een elektrische fiets?

Gezondheid is een belangrijk onderwerp voor velen, en het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen op zoek gaan naar manieren om op een gezonde manier te verplaatsen. Een elektrische fiets is hiervoor een uitstekende optie, want het is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook goed voor je gezondheid. Alhoewel veel mensen denken dat het fietsen op een elektrische fiets een stuk minder gezond is, heeft een nieuwe Europese studie aangetoond dat elektrisch trappen dezelfde gezondheidsvoordelen met zich meebrengt als zonder ondersteuning. In dat artikel worden deze voordelen besproken.

Je conditie op peil houden

Ten eerste is fietsen op een elektrische fiets een uitstekende manier om te bewegen en daarmee het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Fietsen is een vorm van cardio-training, wat betekent dat het je hart en bloedvaten versterkt en de bloedcirculatie verbetert. Bovendien kan het ook helpen om de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte te verminderen.

Calorieën verbranden 

Daarnaast kan fietsen op een elektrische fiets ook helpen om gewicht te verliezen of op peil te houden. Fietsen verbrandt calorieën, wat betekent dat je een calorie-deficiënt kunt creëren om af te vallen. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat je wel voldoende moet blijven eten om voldoende energie te hebben, dus het is niet de bedoeling om te gaan depri-eten.

Goed voor de mentale gezondheid

Fietsen op een elektrische fiets kan ook helpen om stress te verminderen. Het is bewezen dat regelmatig bewegen een positief effect kan hebben op mentale gezondheid, omdat het endorfines vrijmaakt die een positief effect hebben op de stemming. Bovendien kan de frisse lucht en de verandering van omgeving die je ervaart tijdens het fietsen ook bijdragen aan een gevoel van welzijn.

Verbeter je slaappatroon 

Ten slotte kan fietsen op een elektrische fiets ook helpen om beter te slapen. Regelmatig bewegen kan ervoor zorgen dat je beter in slaap valt en langer doorslaapt, omdat het je slaapcyclus kan reguleren. Bovendien kan de ontspanning die je ervaart tijdens het fietsen ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.