Gezonde voeding

Goede Voeding & Vet verbranden

Een gezonde voeding is belangrijker dan ooit. Via internet en de media word je iedere dag bedolven met voedingsmiddelen of supplementen die garanderen dat ze maximaal vet verbranden. Er is altijd wel een nieuw dieet wat echt werkt, iets wat in “No Time” je lichaamsvet verbrand.

Want dat is wat we willen, vet verbranden, geen verlies van spieren. Het probleem is dat veel diëten niet werken, wel voor de korte maar niet voor de lange termijn.

Er is geen wondervoedsel. Geen bessen uit Zuid-Amerika, geen Chinees product of kruid uit Guadalajara waardoor het vet van je lichaam af smelt. Nee, je moet het zelf doen, met motivatie en doorzettingsvermogen.

Denk Eens Na Over Voeding

Veel voedingsmiddelen die we iedere consumeren bevatten geen optimale voedingswaarde. Integendeel, het lijkt wel of we er steeds meer van kunnen eten. Dat klopt, want zo reageren onze hersenen op vet, suiker en zout. De combinatie van deze drie ingrediënten werkt in de hersenen als een drug.

Om succesvol af te vallen, moet je het voedingspatroon radicaal veranderen. Die verandering leidt op lange termijn tot op een andere lichamelijke reactie. Hier lees je hoe je dat doet.

Ten eerste, begin langzaam. Een radicale verandering lijkt weliswaar het beste, maar is het moeilijkst om lang vol te houden. Denk maar eens aan al die mensen die stoppen met roken. Verander met kleine stapjes. Een voorbeeld: drink alleen nog maar water.

Een goede manier om langzaam, maar definitief te beginnen is producten te vervangen als ze op zijn. Zijn de cornflakes op? Koop niet blindelings een nieuw pak, maar ga op zoek naar een goed alternatief. Bijvoorbeeld biologische havervlokken. Is je brood op? Koop een brood van gespruite graan of een pak tortilla’s.

Vet verbranden

Denk Nu Eens Na Over Beweging (Move It To Lose It)

Als vet verbranden je belangrijkste doel is, dan is een gezonde voeding nog maar het eerste deel van de weg daarheen. Beweging is het beslissende onderdeel van een succesvolle verandering in levensstijl.

De hype rond sporten is bijna net zo groot als die rond diëten. Van machines die je in vorm schudden tot programma’s die worden aangeprezen door beroemdheden. Het is niet gemakkelijk om dan een keuze te maken.

Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: combineer intervaltraining met krachttraining en wat cardioactiviteiten en je hebt de basis voor een goede beweging gevonden.

Intervaltraining is goed voor de snelheid waarmee het lichaam vet verbrandt. Het doel is om je hartslag ongeveer 4 minuten op 90% te houden, deze dan te laten dalen tot 70% gedurende 3 minuten. Daarnaast drie keer per week 40 minuten stevig doorfietsen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit programma het meest effectief is in het beteugelen van de hoge insulinereactie.

Als je verder regelmatig een flinke cardiotraining doet helpt dat bij het opbouwen van conditie. Krachttraining helpt bij de opbouw van nieuw spierweefsel en kracht. De combinatie hiervan is ideaal voor je gezondheid en verlies van gewicht.

Maximaal Effect Door Goede Voeding

Hele granen zijn niet alleen goed voor je, maar helpen je ook vet te verliezen. Welk voedsel het best voor je is, leer je met een spijsverteringstypering. Los daarvan is biologische voeding altijd beter, want minder chemicaliën in je lichaam betekent meer voedingswaarde.

Alle eiwitbronnen moeten zo natuurlijk mogelijk zijn. Vlees van met gras gevoed vee bevat meer antioxidanten en omega 3 vetzuren voor een gezond hart. Wild gevangen vis is veel voedzamer dan gekweekte vis en bevat geen PCB’s die vaak in gekweekte vis wel aanwezig zijn. Biologische scharreleieren bevatten veel belangrijke voedingsstoffen die je niet binnenkrijgt als je alleen het eiwit eet.

Eiwit in iedere maaltijd verbetert het vermogen van het lichaam om vet te verbranden voor energie.

Als je echt geïnteresseerd bent in een blijvende verandering van je levensstijl dan heb je die nu gevonden. De beste manier om vet te verbranden is zo natuurlijk en gezond mogelijk te eten, genoeg te bewegen en leren hoe je je lichaam en geest voedt.

Lees meer over Voeding, Beweging, Lifestyle en meer

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.