Gezondheidsvoordelen van het bezitten van een hond

Een slechte dag wordt altijd beter als je wordt begroet door een hond die met zijn staart kwispelt en je onvoorwaardelijke liefde aanbiedt. Het hebben van een trouwe viervoeter kan wonderen voor je doen als het gaat om je mentale, fysieke en sociale welzijn. Op emotioneel niveau kan een hond uw angst verlichten en depressie verminderen. 

Op fysiek niveau verlaagt het niet alleen uw bloeddruk en verhoogt het uw immuniteit, maar het kan ook uw risico op een hartaanval of beroerte verminderen. Dit is zeker niet de omvang van de voordelen. Lees verder om meer te ontdekken over de gezondheidsvoordelen van het hebben van een hond.

Honden zijn goed voor je hart

Wanneer interacties tussen mensen en honden zijn onderzocht, blijkt dat het aanraken van of praten met een hond de bloeddruk verlaagt. Er is ook het feit dat hondenbezitters hun honden moeten uitlaten en vaak meer bewegen dan degenen die geen honden hebben.

U loopt minder risico om een ​​hartaandoening te krijgen door een verlaging van de bloeddruk, triglyceriden en cholesterol. Er is ook vastgesteld dat hondenbezitters die wel een hartaanval hebben, meer kans hebben om geen andere gebeurtenis te ondergaan dan degenen die geen honden hebben.

Honden motiveren je om te sporten

Wandelen in het park met je hond is veel leuker dan alleen. Een wandeling in het park of een simpel spelletje vangst in uw achtertuin houdt u actief en uw hond fit en gezond. Veel honden zitten vol energie, en ze verwachten dat je ze bijhoudt, waardoor je gedwongen wordt actiever te zijn dan je anders misschien was geweest.

Oudere volwassenen die hun hond uitlaten, hebben de neiging minder naar de dokter te gaan, hebben een lagere body mass index en lijken minder dagelijkse levensbeperkingen te hebben dan anderen.

Honden helpen je om contact te maken met anderen

Als u met uw hond gaat wandelen, heeft u de perfecte gelegenheid om met andere mensen om te gaan. Veel hondenbezitters zullen tijdens wandelingen met andere hondenbezitters praten.

Ze zullen vaak vrij gemakkelijk een gesprek beginnen met vragen als “Welk ras is uw hond?”, “Hoe oud is uw hond?” of een opmerking als “Je hond heeft zo’n zijdezachte vacht!” Er wordt onmiddellijk een verbinding tot stand gebracht en mensen hebben de neiging om zich meer open te stellen dan ze zouden hebben gedaan als ze alleen zouden lopen.

Honden verbeteren je humeur

Studies hebben aangetoond dat honden spanning kunnen verminderen en uw humeur kunnen verbeteren. Spelen met een hond verhoogt de hoeveelheid dopamine en serotonine in uw systeem. Dit zijn de ‘feel good’-neurotransmitters die gevoelens van welzijn en emotionele stabiliteit creëren. Dit kan helpen bij milde tot matige depressies.

Hou het humeur van je dier ook vrolijk met leuke kado’tjes of lekkernijen. Koop iets mooi voor hem in de Online dierenwinkel van Mr. Animal. Een plek waar je alles vind om je huisdier te verwennen.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.