Gember is gezond en dit is waarom

Gember is een geliefd, beproefd, smaakvol kruid dat al eeuwenlang wordt vereerd vanwege de talloze gezondheidsvoordelen. Het wordt genoemd in oude teksten en wordt door veel verschillende culturen gewaardeerd zolang de mensheid zich kan herinneren. Gember is pittig en verwarmend, met een kenmerkende pittige smaak en aroma. Het komt in gele, witte en rode varianten; we gebruiken het ondergrondse wortelstokgedeelte van de plant …

De ongelooflijke genezende effecten van Gingers staan ​​bovenaan mijn lijst met plantaardig voedsel voor medicinale doeleinden. Behalve dat het goed is voor ontgifting en reiniging, kan het ook salades, desserts, baksels en sappen veranderen in heerlijke, levendige culinaire hoogstandjes. In dit artikel gaan we kijken waarom gember zo goed voor ons is en hoe je het in je dagelijkse dieet kunt opnemen met een paar gezonde receptideeën.

Dus waarom is gember zo goed voor ons? Uitzonderlijk gehalte aan antioxidanten!

In antioxidant is een molecuul dat de oxidatie van andere moleculen kan remmen. Oxidatie produceert vaak vrije radicalen die vervolgens een kettingreactie veroorzaken die cellen kan beschadigen. In extreme gevallen leidt dit tot kanker. Antioxidanten grijpen in door deze vrije radicalen te elimineren en schade te voorkomen. Gember zit letterlijk vol met antioxidanten!

Uitstekend middel tegen misselijkheid en reisziekte

Gember is een uitstekende natuurlijke remedie tegen reisziekte, ochtendmisselijkheid of misselijkheid; en terecht. Het heeft een lange geschiedenis op dit gebied en heeft consequent zijn effectiviteit bewezen bij het verminderen van duizeligheid en misselijkheid. De actieve ingrediënten in gember zijn krachtig, dus je hebt er ook niet veel van nodig. Het heeft de reputatie ook veilig te zijn voor zwangere vrouwen, waardoor het een geweldige remedie is tegen ochtendmisselijkheid.

Verlicht winderigheid en werkt als een geweldig hulpmiddel bij de spijsvertering

Gember werkt windafdrijvend (voorkomt winderigheid) en darmkrampen (wat betekent dat het het darmkanaal kalmeert). Dit maakt het uitstekend bij het verlichten van spijsverteringsstoornissen en het verminderen van winderigheid.

Antikankervoordelen

Studies suggereren sterk dat gingerols, de actieve fytovoedingsstoffen in gember, gunstig zijn voor kankercellen. Het grootste nadeel is dat de meeste onderzoeken dierproeven omvatten.

Krachtig ontstekingsremmend

Verschillende onderzoeken bij mensen met ontstekingsstoornissen en ziekten zoals artrose of reumatoïde artritis hebben aangetoond dat gember een krachtige ontstekingsremmende werking heeft. Gingerols zijn het belangrijkste actieve ontstekingsremmende middel in gember en schijnen zeer krachtige effecten te hebben wanneer gember regelmatig wordt geconsumeerd.

Een natuurlijk slijmoplossend middel om hoesten te helpen

Regelmatige consumptie van gember bevordert de afgifte van slijm.

Bevordert een gezonde bloedsomloop

Gember stimuleert de weefsels met het lichaam en verlaagt de bloeddruk. Dit alles bevordert een gezonde bloedsomloop. Bovendien voorkomt gember dat bloedplaatjes samenklonteren in de bloedbaan, waardoor het bloed dunner wordt, wat het risico op atherosclerose en bloedstolsels vermindert.

Helpt je op te warmen als je het koud hebt

Dankzij de circulerende, transpiratie-inducerende en stimulerende eigenschappen van gingers kan het je ook opwarmen als je het koud hebt. Dus, als je lichaam tijdens de winterkou wil stoppen, neem dan meer gember in je dagelijkse keuken en geniet van het natuurlijk verwarmende effect.

Effectieve ontgiftingshulp

Van gember is bekend dat het gezond zweten bevordert, wat de afgifte van gifstoffen bevordert. Voeg daar de uitzonderlijke antioxiderende eigenschappen en andere voordelen aan toe, dan heb je een topontgiftingsmiddel.

Andere voordelen van gezond zweten door gember

Naast de natuurlijke ontgiftingsvoordelen van gezond zweten, hebben wetenschappers onlangs ontdekt dat zweet een stof bevat die dermicidine wordt genoemd – een krachtig kiembestrijdingsmiddel. Dermicidin wordt afgezet op het huidoppervlak om te beschermen tegen binnendringende micro-organismen.

Gember gebruiken in uw dagelijks leven …

Hoe verse gemberthee te maken. Zelfgemaakte gemberthee is krachtiger e nuttiger dan in de winkel gekochte theezakjes. De meest eenvoudige manier om gemberthee te maken is als volgt:

Steek wat verse gehakte gember in heet water.

Rasp een volle theelepel verse gember fijn.
Kook in een pan met 2 tot 3 kopjes water.
Voeg een scheutje ahornsiroop en een scheutje citroen toe en geniet de hele dag door.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.