Digitale wereld

Een digitale wereld

De wereld wordt steeds digitaler en dit zal in de toekomst nog meer gaan toenemen. We worden opgeleid om digitaal te kunnen werken en dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een snellere en efficiƫntere communicatie. Complete bouwplannen die digitaal uitgewerkt kunnen worden of complete huizen die we kunnen uitprinten. Het moge duiddelijk zijn dat er een hoop gaande is in de digitale wereld. Dit houdt echter wel in dat steeds meer mensen op kantoor werken. Dit hoeft niet erg te zijn, maar het wel belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Je wilt zo efficiƫnt mogelijk kunnen werken, op kantoor of vanuit huis. Maar hoe pak je dit precies aan?

Concentratie

1. Concentratie

Op kantoor kan het lastig zijn om je 8 of 9 uur achter elkaar te blijven concentreren. Collega’s zijn in overleg met elkaar en de telefoon rinkelt de gehele dag door. Daarnaast heb jij ook nog je verantwoordelijkheid af te leggen. De telefoon moet tussendoor beantwoord worden en hetzelfde geldt voor de bedrijfschat.
Het kan lastig zijn om je concentratie te bewaren, hoe kan je dit het beste aanpakken?

  • Zorg voor een opgeruimde werkplek
  • Zonder jezelf af en toe af van collega’s
  • Zoek een stille omgeving op
  • Neem regelmatig een korte pauze
  • Maak een stappenplan en hou je hier ook aan

2. Beweging

Deze punt sluit goed aan bij het voorgaande punt, want voldoende beweging sluit goed aan bij je concentratie. Je zit letterlijk de gehele dag op kantoor, en dit kan na loop van tijd een behoorlijke impact hebben op je gezondheid. Je lichaam past zich aan aan je zithouding en dit wil je zoveel mogelijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat je voldoende beweegt. Dit betekend niet dat je elke dag intensief moet gaan sporten, nee. Het zit hem meer in de kleine dingetjes.

  • Skip de lift en neem zo vaak mogelijk de trap
  • Loop af en toe een rondje door het pand
  • Doe oefeningen achter je bureau (rek & strek)

3. Blijf gezond

Mensen zijn niet gemaakt om hele dagen achter elkaar binnen te zitten. Het is daarom van belang om hier op een juiste manier mee om te gaan. Dit kan je bijvoorbeeld doen om meer groen naar binnen te halen. Ervoor zorgen dat er voldoende ventilatie en natuurlijk licht aanwezig is. Wil je weten wat je nog meer kan doen om ervoor te zorgen dat je werkt in een gezonde kantooromgeving? Lees het in deze blog. De “nieuwe” digitale wereld zorgt veel vele veranderingen, en het is belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Niet alleen binnen kantoor uren, maar ook daarbuiten. Door de punten van aandacht op een correcte wijze op te pakken zul je merken dat je je werk ook leuker gaat vinden. Je bent fitter en kan je beter concentreren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.