drempelhulpen

Drempelhulpen: Een extra veilig bedrijf dankzij eenvoudige aanpassingen

Door de vele beweegmomenten in bedrijfspanden zoals fabrieken en magazijnen, is de kans op schade of een ongelukje aanwezig. Bijvoorbeeld tijdens het rijden met een heftruck, karretjes of andere voertuigen. Met behulp van eenvoudige aanpassingen is de kans op problemen al vrij eenvoudig te verlagen. In dit artikel vindt je enkele praktische tips.

Zorg voor opgeruimde en brede paden

Relatief veel schade ontstaat doordat spullen niet op de juiste plek staat. Om dit te voorkomen kunnen gele lijnen op de vloer worden aangebracht. Met de gele lijnen kunnen de paden worden aangegeven. Zo is het voor de medewerkers duidelijk dat binnen de gele lijnen geen spullen geplaatst mogen worden. Hierdoor is bij het vervoer door het pand altijd een vrij pad.

Bescherm stellingen en kasten

Door aanrijdbeveiligingen op de vloer te plaatsen, worden kwetsbare objecten zoals stellingen beschermd bij een aanrijding met een kar of heftruck. Zo kan worden voorkomen dat de stelling
beschadigd raakt of zelfs omvalt. Aanrijdbeveiliging is een ijzeren paal of frame dat op circa tien centimeter van de hoek van een stelling wordt geplaatst. De aanrijdbeveiliging zal de klap opvangen zodat de stelling niet wordt geraakt.

Beperk de snelheid en drukte

Er kan meer overzicht ontstaan door een maximum snelheid in te voeren in en rond het bedrijfspand. De kans op ongevallen zal verlaagd worden omdat er meer tijd is om een fout te corrigeren. Ook zal de impact bij een eventuele botsing lager zijn dankzij de lagere snelheid.

Maak medewerkers bewust van risico’s

Een cultuuromslag binnen een bedrijf neemt meestal langere tijd in beslag. Echter kan het op de langere termijn wel de moeite waard zijn. Wanneer medewerkers namelijk een groter bewustzijn
krijgen van risico’s tijdens het werk, kan al veel risico worden weg genomen. Dankzij concrete en korte uitleg kan het bewustzijn worden vergroot. Bijvoorbeeld via borden en via maandelijkse korte overlegmomenten.

Maak gebruik van drempelhulpen

Drempels kunnen een vervelend obstakel zijn. De drempels kunnen namelijk zorgen voor valgevaar, afvallende lading door de schok tijdens het overrijden en extra belasting op het lichaam van de
bestuurder. Om het ongemak van een drempel grotendeels weg te nemen kan gebruik gemaakt worden van een drempelhulpen. Deze oplopen zijn gemaakt van Aluminium of rubber en verkrijgbaar in vele maten. De rubberen varianten zijn tegenwoordig zelfs geschikt voor zware voertuigen zoals heftrucks of vrachtwagens.

Monozorg is een webshop gespecialiseerd in verschillende producten die alles te maken hebben met gezondheid en hulpmiddelen voor thuis én op de bedrijfsvloer.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.