Veel zorgverleners gaan tegenwoordig aan de slag als zzp’er. Dit heeft namelijk verschillende voordelen. Zo heb je meer vrijheid als zzp’er. Ook kun je meer salaris vragen. Bovendien zijn bij particuliere zorgaanbieders de secundaire arbeidsvoorwaarden vaak beperkt, waardoor je beter af bent als zzp’er. Overweeg je om ook zzp’er te worden? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je wat je moet regelen als je wilt gaan starten met ondernemen.
Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel
Je moet je altijd als zzp’er inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Ook als je in een andere sector aan de slag wilt, moet je je inschrijven bij de KvK. Voordat je je gaat inschrijven is het verstandig om een ondernemingsplan op te stellen. Hierin neem je ondere andere op welke bedrijfsactiviteiten je gaat uitvoeren, hoeveel geld je gaat investeren in je bedrijf en hoe je jezelf gaat promoten. Je vergroot de kans op het worden van een succesvolle onderneming door hier goed over na te denken en dit op papier te zetten. Stel jezelf diverse vragen zoals of je voor langere tijd bij dezelfde opdrachtgever wilt werken of dat je alleen opdrachten wilt aannemen voor een paar maanden.
Sluit je bij een klachtenloket aan
Ben je paramedicus? Dan ben je tegenwoordig verplicht om jezelf aan te melden bij een klachtenloket. Dit kost je een paar tientjes per maand. Voor dit bedrag behandelt het klachtenloket een maximumaantal klachten per een bepaalde periode. Hoeveel klachten dit zijn hangt af van de soort klachtenloket. Je kunt dit ook uitbreiden naar meer klachten. Dan worden wel de kosten ook hoger. Als een patiënt officieel een klacht wilt indienen, verwijs je je patiënt naar het klachtenloket.
Schakel een boekhouder in
Helaas gaan er elk jaar veel ondernemingen failliet. Een van de redenen hiervan is financiële problemen. Om de kans te vergroten dat je succesvol wordt is een goede (financiële) administratie daarom belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Het is echter nog beter om een boekhouder in te schakelen. Een boekhouder weet namelijk precies van welke aftrekposten je gebruik kunt maken. Hierdoor kun je veel geld besparen, waardoor je de kosten voor de boekhouder hier makkelijk mee terugverdiend.
Afsluiten van verzekering
Als je in loondienst bent worden alle verzekeringen voor je geregeld. Nu moet je dit zelf doen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Bij een rechtsbijstandverzekering afsluiten moet je goed nadenken voor welke zaken je je allemaal wilt verzekeren. Je hebt namelijk keuze uit diverse modules. Deze verzekering moet je ook afsluiten als je je hebt aangemeld bij een klachtenloket. Het klachtenloket behandeld namelijk alleen klachten en geen aangiftes.
Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken waar je je beroep wilt uitoefenen. Wil je helemaal zelfstandig je beroep uitoefenen? Dan kan je dit vanuit huis doen of een ruimte huren.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.