chocoladeletter

De lekkerste chocoladeletters om jezelf mee te belonen na een jaar diëten

Heeft het jaar 2021 voor jou in het teken gestaan van diëten? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen zijn naar aanleiding van de coronapandemie namelijk gaan diëten, om zo minder kwetsbaar te zijn voor het virus. Na een jaar lang succesvol diëten is de decembermaand de ideale periode om jezelf eens lekker te belonen met wat heerlijk ongezond voedsel. Chocoladeletters zijn hier perfect voor geschikt. We hebben de lekkerste soorten voor je op een rijtje gezet.

Pure chocoladeletters

Ben je toch op zoek naar de meest gezonde soort chocoladeletter? Dan moet je kiezen voor pure chocoladeletters. Deze soort staat bekend om haar zeer bittere smaak, die liefhebbers van chocolade vaak weet te verdelen. 

Witte chocoladeletters

Witte chocolade is heerlijk om eens lekker mee te zondigen tijdens jouw dieet. Want er gaat maar weinig boven de volle en romige smaak van witte chocolade. Technisch gezien mogen we witte chocolade eigenlijk helemaal geen chocolade noemen, omdat er geen vaste cacaobestanddelen in zitten.

Melkchocoladeletters

Melkchocolade is al jarenlang heel erg populair. Iedereen houdt wel van de milde en romige smaak die deze soort chocolade biedt. In de basis is melkchocolade gelijk aan pure chocolade, maar melkchocoladeletters zijn zachter en zoeter dan pure chocoladeletters, vanwege de melk die eraan is toegevoegd.

Chocoladeletters met alcohol

Wil je eens echt lekker je boekje te buiten gaan? Kies dan voor een chocoladeletter met alcohol! Deze soort chocoladeletters zijn de laatste jaren echt in opkomst. De vele combinaties die tegenwoordig op de markt verschijnen passen dan ook verrassend goed. Een paar voorbeelden:

  • Boswandeling. Boswandeling wordt gemaakt van banaan, kokos en verse room en smaakt zeer goed in combinatie met chocolade.
  • Champagne. In december wordt champagne vooral genuttigd op Oudjaarsavond, maar in combinatie met een chocoladeletter kan je het nu ook met Sinterklaas doen.
  • Likeur 43. Dit populaire drankje, met zijn citrusachtige en aromatische smaak, mixt ook perfect met chocolade.
  • Limoncello. Dit Italiaanse drankje, gemaakt van citroenen, is heerlijk in combinatie met chocolade.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.