De gezondheidsvoordelen van Shilajit

Shilajit is een voedselrijke biomassa die uit rotsen in de Himalaya sijpelt. Lang beschouwd als een wondermiddel in de Ayurveda, wordt gezuiverde Shilajit gemaakt van een intrigerend mengsel van synergetische verbindingen. Naar verluidt werkt het als een verjongingsmiddel, antioxidant, adaptogeen en afrodisiacum. Lees verder om te begrijpen wat de wetenschap zegt en hoe u goed gezuiverde supplementen onderscheidt van gevaarlijke producten van lage kwaliteit.

Waar komt het vandaag?

Shilajit is afkomstig van rotslagen in verschillende bergketens over de hele wereld, waaronder de Himalaya, Tibetaanse en Altai-bergen. Aangenomen wordt dat het gedeeltelijk ontstaat door de ontbinding van bepaalde planten. De zwartbruine hars is rijk aan mineralen en bevat een belangrijke verbinding die bekend staat als fulvinezuur.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen

Shilajit wordt al eeuwen door mensen over de hele wereld gebruikt voor het bereiken van een goede gezondheid. De voordelen van shilajit worden toegeschreven aan de hoge concentratie van mineralen, fulvinezuur en humuszuren erin.

Verbetert vruchtbaarheid en testosteronniveaus

De stof wordt al jaren gebruikt om de testosteronspiegel bij mannen te verhogen. Mannen die shilajit consumeren, hebben een hoger aantal zaadcellen en een hogere beweeglijkheid van het sperma. Beide factoren bepalen hoe goed een sperma naar het ei beweegt, wat op zijn beurt de kans op bevruchting bepaalt Volgens onderzoek werden mannen tussen de 45 en 55 jaar 90 dagen achtereen met shilajit behandeld. De totale testosteronniveaus waren na die periode significant verhoogd.

Verbetert de hersenfunctie
De verschillende verbindingen die in shilajit worden aangetroffen, zijn nuttig om uw hersenfunctie te verbeteren. Volgens een studie in het International Journal of Alzheimer’s Disease vertraagt ​​shilajit het verouderingsproces en verlengt het de levensduur. De componenten van shilajit helpen bij het verminderen van de risico’s op cognitieve problemen, zoals de ziekte van Alzheimer. Dit komt omdat het fulvinezuur in shilajit de vorming van tau voorkomt. Dit is een eiwit dat verantwoordelijk is voor het vormen van neurofibrillaire klitten, die op hun beurt leiden tot de ziekte van Alzheimer.

Verbetert de gezondheid van het hart

Misschien wel de belangrijkste van de verschillende gezondheidsvoordelen van shilajit is hoe het het hart ten goede komt. Shilajit verhoogt het gehalte aan glutathion, een antioxidant. Dit is goed voor je hart. Bovendien verlaagt humuszuur het cholesterolgehalte in het bloed, wat op zijn beurt de kans op een beroerte verkleint.

Stress- en angstniveaus verminderen
Shilajit kan de afscheiding van dopamine in de hersenen verhogen. Dit kan de angst- en stressniveaus verminderen. Shilajit heeft ook een kalmerend effect op je lichaam. Dit komt door het hoge kalium- en magnesiumgehalte. Deze componenten ontspannen uw spieren, ook die van uw hart. Dit verzachtende effect kan helpen bij het verlagen van de stressniveaus.

Waar op letten bij het kopen van Shilajit?

Shilajit wordt in verschillende vormen verkocht, waaronder capsules, poeder en vloeistof. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert welke vorm het beste is. Controleer of de beschikbare shilajit puur is. Koop nooit shilajit in onbewerkte of onbewerkte vorm. Het consumeren van rauwe shilajit kan ons ziek maken omdat het zware metalen, vrije radicalen, schimmels enz. Kan bevatten. Controleer of shilajit is vervaardigd door een gereputeerde bron. Ben je overtuigd? Kijk dan eens op Vitadote.com voor het gemakkelijk bestellen in Nederland en Europa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.