Citroenwater drinken voor je gezondheid?

Vaak wordt gezegd dat vers citroenwater krachtige gezondheidsvoordelen heeft. Het idee is dat we moeten kijken naar ‘ons lichaam alkaliseren’ om een ​​goede gezondheid te bereiken. Sommigen zouden zelfs zo ver gaan om te zeggen dat het drinken van citroenwater leidt tot verbazingwekkende gewichtsverlies en wonderlijke ontgiftingseigenschappen. Maar is het echt alles waar het om draait? We verkennen enkele van de mythen en feiten over de voordelen van het drinken van citroenwater.

Veilig om te drinken?

Citroenwater is volkomen veilig om te drinken en bevat veel vitamine C. Het is ook best lekker. Citroen drinken met je water is niet anders dan het over je salade persen, en je zult de vruchten plukken van het consumeren van deze vrucht.
Citroen is echter ook zeer zuur en het is dit citroenzuur in citroenen dat na verloop van tijd je tandglazuur kan beschadigen, vooral als je dagelijks citroensap drinkt. Echter … spoel je mond na het drinken. Laat het citroenzuur niet langer op uw tanden zitten dan nodig is, omdat uit onderzoeken blijkt dat uw tanden extra gevoelig worden voor warm of koud voedsel door het tandglazuur te eroderen, en dat wil niemand!

Alkaliseert je lichaam

Het verhogen van de pH van je lichaam wordt ‘alkaliserend’ genoemd. Citroen is een van die voedingsmiddelen die wijd en zijd wordt geclaimd om je lichaam te kunnen ‘alkaliseren’. Laten we echter duidelijk zijn; ons lichaam heeft ongelooflijk complexe systemen die ervoor zorgen dat we op een gezond en sterk gereguleerd pH-niveau blijven, zelfs als het drinken van citroensap de pH-waarden zou verhogen, zou het geen goed idee zijn! De bewering dat we de pH van ons lichaam, met name bloed en onze cellen, kunnen veranderen door simpelweg het voedsel dat we eten te veranderen, is niet waar – we kunnen de pH van ons lichaam niet beïnvloeden door ons dieet te veranderen.
In plaats van te zoeken naar een snelle oplossing die mogelijk schadelijk is voor uw gezondheid, kunt u het beste de gewoonte aannemen om goed te eten en regelmatig te sporten. Het maaltijdplan van de My Muscle Chef is een geweldige manier om de voeding te maximaliseren en je reis naar een betere gezondheid te starten.

Zal het drinken van citroensap me helpen gewicht te verliezen?

De grootste bewering om te ontkrachten is of citroenwater je helpt om af te vallen. Citroenwater is gewoon water met een beetje citroen, wat betekent dat het alle voordelen heeft van gewoon, gewoon oud water! Van water dat in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd, is bekend dat het het gevoel van volheid verhoogt, wat helpt bij uw inspanningen om gewicht te verliezen – maar alleen omdat u zich voller voelt en dus niet zo hongerig bent! Dus, is verse citroen in gewoon water goed voor je of niet? Citroen en water bevatten samen een reeks kleine voordelen, maar het is verre van de wonderoplossing waar het op wordt gehyped. Als je echter van de smaak houdt, ga ervoor. Ken gewoon de voor- en nadelen voordat je het doet, en zorg voor die tanden!

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.