chakra’s

Chakra’s en je gezondheid

Iedereen heeft wel eens gezondheidsklachten. Gek genoeg hoeft dat niet altijd te duiden op een ziekte. Soms heb je gewoon een gevoel van onzekerheid of voel je jezelf wat minder gelukkig. In dergelijke gevallen is de eerste gedachte dat een bezoek aan de dokter of desnoods de psycholoog wat verheldering kan brengen. Dat is vaak niet nodig. In veel gevallen duiden dergelijk ongemakken juist op een heel andere oorzaak. Mogelijk zijn je chakra’s niet volledig in balans. Een blokkade van deze onzichtbare energiecentra kan een goede verklaring zijn voor het ongemakkelijke gevoel.

De chakra’s

In tegenstelling tot de westerse cultuur is het fenomeen wat we kennen als ‘de chakra’s’ in andere culturen geheel geaccepteerd. De nuchtere houding van de meeste mensen in de westerse wereld laat helaas weinig ruimte over om van deze kennis optimaal te profiteren. Jammer, want de chakra’s hebben wel degelijk invloed op ons welbevinden. De onbekendheid met chakra’s is veelal terug te voeren op het idee dat iets pas bestaat als het aangetoond kan worden. Daarmee hebben we gelijk het belangrijkste argument tegen chakra’s te pakken. Je kunt het namelijk niet even vastpakken. Om die reden wordt het concept van de chakra’s veelal gezien als iets zweverigs. Toch verdienen de chakra’s meer aandacht, al was het alleen maar vanwege de invloed op je gezondheid.

Geblokkeerd of overactief

Chakra’s kun je het beste zien als de energiecentra van het menselijk lichaam. Zijn ze allemaal in balans, dan voel je je goed en ben je in perfecte harmonie met jezelf. De realiteit is dat de theorie lang niet altijd vertaald kan worden naar de praktijk. Bij de meeste mensen is juist sprake van een blokkade van een of meer chakra’s. Ook een overactieve chakra is mogelijk. Dat is dan ook de verklaring dat je niet altijd even lekker in je vel zit. Het herstellen van die balans is een heel ander verhaal. Het menselijk lichaam bevat namelijk zeven verschillende chakra’s, elk met een specifieke functie en invloed.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.