Blessure laten behandelen

Wanneer je sportief actief bent heb je vast wel eens een blessure gehad. Blessures die onbehandeld blijven resulteren vaak in het langdurig hebben van pijnklachten. Daarom is het altijd aan te raden om blessures zo snel mogelijk te laten behandelen door een specialist. Toen ik voor een tijdje geleden zelf een blessure opliep tijdens een voetbalwedstrijd heb ik mij laten helpen door een fysiotherapeut in Oldenzaal. Ik ben vervolgens doorverwezen naar een andere therapeut die mij doormiddel van een acupunctuur behandeling in Enschede van mijn klachten af heeft geholpen. Maar hoe voorkom je een nou een sportblessure en wat houdt acupunctuur eigenlijk in? Dat lees je in dit artikel!

Blessurepreventie

Vaak ontstaan blessures door het overbelasten van spieren. Doordat de spieren al enige tijd onder spanning staan krijgen ze geen rust en heeft de spier geen tijd om te herstellen. Wanneer je dan een verkeerde beweging maakt kan je lichaam die belasting niet meer aan, en ontstaat er een blessure. Dit kan echter voorkomen worden door vroegtijdig de spieren te behandelen. Bij het preventief behandelen van een blessure wordt er daarom gekeken naar de belastbaarheid van je lichaam en het sterker maken van je spieren zonder dat deze uitgeput raken. Op deze manier kan een sportblessure vroegtijdig voorkomen worden.

Acupunctuur bij blessures

Heel vaak wordt er gedacht dat acupunctuur niet de juiste behandeltechniek is voor sportblessures, maar niets is minder waar. Acupunctuur kan zowel helpen wanneer je al een blessure hebt, maar helpt ook zeer goed bij blessurepreventie. Bij acupunctuur kijken ze altijd op welke manier de energiebalans van een spier verstoord is. Wanneer je een blessure hebt helpt acupunctuur in het zeer snel oplossen van pijnklachten doordat het meteen effect heeft op het behandelde gebied. Door naalden op bepaalde pressure points te plaatsen wordt de doorbloeding positief beïnvloed. Dit resulteert in een stimulans voor het lichaam om afvalstoffen af te voeren. Doordat deze afvalstoffen afgevoerd worden kunnen geblesseerde delen van het lichaam sneller genezen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.