Beste magnesium tabletten 2022

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat cruciaal is voor het functioneren van het lichaam. Magnesium helpt de bloeddruk normaal, de botten sterk en het hartritme stabiel te houden.

 

Bekijk hier de beste magnesium tabletten van 2022

 

Voordelen van magnesium

Deskundigen zeggen dat veel mensen in Nederland niet genoeg voedingsmiddelen met magnesium eten. Volwassenen die minder dan de aanbevolen hoeveelheid magnesium binnenkrijgen, hebben een grotere kans op verhoogde ontsteking. Ontstekingen worden op hun beurt in verband gebracht met belangrijke gezondheidsproblemen zoals hartziekten, diabetes en bepaalde vormen van kanker. Een laag magnesiumgehalte lijkt ook een risicofactor te zijn voor osteoporose.

 

Er zijn aanwijzingen dat het eten van voedsel met veel magnesium en andere mineralen hoge bloeddruk kan helpen voorkomen bij mensen met een verhoogde bloeddruk.

 

Intraveneus of geïnjecteerd magnesium wordt gebruikt om andere aandoeningen te behandelen, zoals eclampsie tijdens de zwangerschap en ernstige astma-aanvallen. Magnesium is ook het hoofdbestanddeel van veel maagzuurremmers en laxeermiddelen.

 

Ernstige magnesiumtekorten zijn zeldzaam. Ze zijn waarschijnlijker bij mensen die:

 

  • Een nierziekte hebben
  • De ziekte van Crohn hebben of andere aandoeningen die de spijsvertering be├»nvloeden
  • Problemen met de bijschildklier hebben
  • Bepaalde medicijnen tegen diabetes en kanker gebruiken
  • Oudere volwassenen zijn
  • Alcohol misbruiken

 

Zorgverleners stellen soms voor dat mensen met deze aandoeningen magnesiumsupplementen nemen.

 

Protonpompremmers (PPI’s), een veelgebruikt geneesmiddel voor de behandeling van zure reflux, zijn ook in verband gebracht met lage magnesiumspiegels. Voorbeelden van PPI’s zijn dexlansoprazol (Dexilant), esomeprazol (Nexium), lansoprazol (Prevacid), omeprazol (Prilosec, Zegerid), pantoprazol (Protonix), en rabeprazol (Aciphex). Als u een van deze medicijnen langdurig gebruikt, kan uw arts uw magnesiumspiegel controleren met een bloedtest.

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) omvat het magnesium dat u binnenkrijgt uit zowel het voedsel dat u eet als uit de supplementen die u inneemt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.