uitvaartbloemen

Alles over bloemen bij de uitvaart

Bloemen horen bij een uitvaartdienst. Je toont je liefde voor de overledene en biedt troost aan de nabestaanden. Dat komt door de betekenis van de bloemen. Dit kan bijvoorbeeld hoop of liefde zijn. Een rouwkrans bestellen doe je met een bepaald budget in je hoofd. Dat kan ook afhankelijk zijn van wat er in jouw verzekering aan vergoeding is opgenomen. Er is echter nog meer van belang.

De bloemen verzorgen

Het begint allemaal bij het verzorgen van de bloemen. Dat is het best te doen in samenwerking met de uitvaartverzorger. Het is mogelijk om via die weg voor een mooie samenstelling van rouwboeketten te komen. Op die manier is ook te bepalen wat de juiste plekken zijn om de bloemen neer te leggen. Daarnaast is het mogelijk om zo een mooi rouwlint te laten bedrukken voor bij de bloemen. Dit zijn stuk voor stuk voordelen.

Wat zijn de juiste bloemen?

Het is goed om te weten dat er veel mogelijke bloemen zijn die passend kunnen zijn. Het is dan wel belangrijk om ook de boodschap achter elke bloem te kennen. Voor een lelie geldt iets heel anders dan voor een roos. Het is dus ook belangrijk om te weten wat dit stuk voor stuk betekent. Daarnaast kan dit ook gelden voor bloemen als de roos, anjer of aronskelk. Het is ook slim om te verdiepen in de betekenis van kleuren als rood, geel, roze en oranje.

Letten op het lint

Het is niet perse nodig om een lint aan het rouwboeket te koppelen. Dat kan echter wel een goed idee zijn. Denk wel goed na over de tekst voordat je dit aan de bloemist doorgeeft. Dit kunnen bekende boodschappen als Rust zacht, Een laatste groet, Rust in vrede of Met oprechte deelneming zijn.

Andere mogelijkheden verkennen

Bedenk dat het geven van bloemen in boeket of krans niet perse moet. Het kan best zijn dat er een andere optie is die beter passend is. Het kan dan dus slim zijn om dat te benutten. Het is ook goed om te bekijken hoe dit met de vergoeding van de verzekering zit.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.