Acupunctuur bij psychische klachten

Bij acupunctuur Amsterdam kan je psychische klachten laten behandelen met acupunctuur. Acupunctuur kan er namelijk toe leiden dat klachten worden verminderen. Het doel is om een evenwicht te creëren in het lichaam. Wat acupunctuur eigenlijk doet is het stimuleren van de energiestroom. De energiestroom hoort normalerwijs soepel te verlopen. Wanneer dit soepel verloopt, kan het lichaam allerlei functies goed uitvoeren. Indien dit niet het geval is, kan dit resulteren in lichamelijke klachten. Bij psychische klachten zoals depressie en angsten kan acupunctuur ervoor zorgen dat je je weer lekker in je vel voelt.

Behandelen van het lichaam en de geest

Je zou denken dat lichamelijke en geestelijke klachten op een andere manier behandeld moeten worden. Volgens de Chinese geneeskunde is dat echter niet zo. Bij acupunctuur Amstelveen kan acupunctuur zowel bij psychische als fysieke klachten worden ingezet. Volgens de Chinese geneeskunde bestaat er geen onderscheid tussen psychisch en fysiek. Het menselijk lichaam heeft namelijk emoties die gekoppeld zijn aan bepaalde organen. Boosheid wordt bijvoorbeeld gerelateerd aan de lever, piekeren wordt gerelateerd aan de maag en blijdschap wordt gerelateerd aan het hart. Het is allemaal in verband met elkaar. Wanneer er een disbalans ontstaat is het daarom van belang om dit weer in evenwicht te krijgen. Daar kan acupunctuur goed bij helpen.

Wat brengt acupunctuur met zich mee bij psychische klachten?

Wanneer je psychische klachten wilt laten behandelen, moet je normaal gesproken altijd in gesprek gaan met een ander. Je moet praten over de klachten die je hebt. Bij de acupunctuurbehandelingen hoef je echter niet te praten over je klachten. Er wordt natuurlijk wel eerst een intakegesprek gevoerd met de arts. Dit is van belang voor het gebruiken van de juiste acupunctuurpunten. Maar tijdens de behandelingen zelf hoef je niet te vertellen wat je dwars zit. Je kunt dus zonder te praten behandeld worden. Verder leidt acupunctuur tot rust in het lichaam en in de geest. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je door psychische klachten slecht slaapt. Door middel van acupunctuur wordt je nachtrust verbeterd en dit leidt er weer toe dat je lichaam meer rust heeft.

Acupunctuur bij welke psychische klachten?

Er zijn diverse psychische klachten waarbij acupunctuur als behandeling kan worden ingezet. Indien je twijfelt of dat bij jouw klachten kan, neem dan altijd contact op met een deskundige. Acupunctuur wordt onder andere in de volgende situaties toegepast: bij somberheid en depressie, burn-out, angststoornissen, traumaverwerking, rouwverwerking, hyperactiviteit, verslavingsproblematiek en slaapproblemen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.