Aan de slag als verzorgende IG

Als je ouder wordt, kan het lastig zijn om alle dagelijkse taken nog op je te nemen. Vooral als je wat minder te been bent, of gewoon sneller moe wordt, is het fijn om een helpende hand te hebben. Naast woonzorg kun je ook gewoon kiezen voor thuiszorg. Vind je het leuk om mensen te helpen bij de dagelijkse basiszorg? Dan kun je aan de slag gaan als verzorgende IG. Maar wat doe je dan eigenlijk precies? Hierbij help je mensen die de dagelijkse basiszorg niet meer alleen aankunnen. Dit kan tijdelijk zijn, maar dit kan ook voor altijd zijn. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een operatie aan zijn of haar heup heeft gehad. De nasleep zal voor een tijdelijke periode zijn.

Hulp bij dagelijkse handelingen

Bij de dagelijkse taken die je als verzorgende IG uitvoert, kun je denken aan diverse dingen. Denk bijvoorbeeld aan dagelijkse handelingen zoals de was of het klaarmaken van eten. Maar daarnaast ook zaken zoals het aankleden van iemand of helpen bij een bezoekje aan het toilet. Het is prettig dat je iemand alleen al bij kleine zaken kunt helpen. Naast dat een verzorgende IG kan helpen bij dagelijkse handelingen, is het ook belangrijk dat er gelet wordt op signalerende omstandigheden. Zo kan het zijn dat je hulp nodig gaat hebben van een verpleegkundige of een andere specialist. De zorg die jij als verzorgende IG biedt, kan zowel voor overdag als voor in de nacht zijn.

Afwisseling in je werk

Het werken als een verzorgende IG is best een opgave. Je moet natuurlijk ook op de gezondheid van je klant letten. Je kunt ervoor kiezen om enkele huizen te helpen, maar het kan ook zo zijn dat je in een specifieke wijk aan de slag gaat. Hierbij is het dus de bedoeling dat je in meerdere huizen aan de slag gaat en eventueel snel ter plaatsen kunt zijn als er hulp nodig is in een huis van een andere klant. Denk aan situaties waarbij iemand gevallen is en je moet helpen de persoon weer op te laten staan. Het werk zorgt voor een goede afwisseling, aangezien je met diverse personen te maken hebt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij iemand die net een operatie heeft gehad, maar ook iemand die al aardig op leeftijd is, maar nog wel thuis wilt blijven wonen.

Maken van een gepersonaliseerd zorgplan

Gezondheid is een belangrijk aspect in het leven. Hoe fijn is het dan ook dat er mensen zijn die in de verzorging werken. Of dit nou in het ziekenhuis is of bij mensen thuis. Het is fijn om te zien dat iemand beter wordt door jouw werk, of juist een betere kwaliteit van leven heeft. Dat je als persoon een verandering en verbetering kunt maken, is toch wel het mooiste dat er is. Als verzorgende IG maak je een gepersonaliseerd zorgplan. Op deze manier is de manier van verzorging specifiek afgestemd op iemand en is de zorg optimaal. Je bent hierin overigens ook bevoegd om bijvoorbeeld te injecteren, een maagsonde in te brengen of te katheteriseren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.