5 voordelen van een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren erg gestegen in populariteit. Naar schatting waren er in 2019 zo’n 2,4 miljoen elektrische fietsen in Nederland en in 2020 zijn er hier nog 5 meer dan 500.000 van verkocht. Erg veel mensen stappen over naar een elektrische fiets in de afgelopen jaren en dat is geen toeval. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan een elektrische fiets. In dit artikel nemen we de vijf beste voordelen van een elektrische fiets met je door!

1.     Trapondersteuning

E-bikes hebben wat ze noemen batterij-aangedreven “trapondersteuning”. Technisch gezien is dit een kleine motor die in de fiets is ingebouwd om je een duwtje in de rug te geven tijdens het fietsen. Dit kan de stress en impact op uw knieën en dijen verminderen. In eerste instantie was dit ideaal voor mensen met een lichte handicap. Dit is ook waarom de elektrische fiets op de markt is gekomen. Personen die moeite hadden met fietsen, door bijvoorbeeld een lichte handicap, konden met een elektrische fiets weer makkelijker vooruit komen. Hierdoor konden deze personen ook weer genieten van een mooie fietstocht.

Maar in de afgelopen jaren is de doelgroep voor elektrische fietsen wel sterk verbreed. Er zijn nu namelijk ook al veel jongeren die gebruik maken van een e-bike.

2.     Duurzaamheid

In de wereld waar we nu in leven wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Personen zijn steeds meer bezig om duurzamer te leven en daar kan een elektrische fiets ook aan bijdragen. Voor mensen die voorheen niet zo van fietsen hielden maar wel wilde bijdragen aan een beter milieu was de elektrische fiets een uitkomst. Fietsen wordt hierdoor makkelijker waardoor je vaker de fiets zult pakken en de auto zult laten staan. Dit zorgt ervoor dat de wereld steeds minder CO2 gassen uitstoot waardoor we duurzamer gaan leven.

3.     Snelheid

Een elektrische fiets geeft je de extra kracht die je nodig hebt om kilometers af te leggen met weinig inspanning. Met de e-bikes van vandaag de dag kan je zo’n 20-25 km/u fietsen zonder al te veel inspanning. Je bent hierdoor sneller op je locatie zonder een bezweten rug.

Mocht je nog harder willen op een e-bike, kies dan een speed pedelec. Dit zijn extreem snelle e-bikes die snelheden halen tot wel 40 km/u. Om deze reden heeft deze fiets altijd een nummerbord en moet je ten alle tijden een helm dragen tijdens het rijden op deze snelle elektrische fiets.

Geïnteresseerd in een e-bike? Elektrische fietsen zijn tegenwoordig overal te koop, ook bij een lokale fietsenwinkel in jouw dorp of stad.

4.     Fietsen naar werk

Fietsen naar werk wordt steeds populairder door de e-bikes. Waar mensen er eerst tegenop keken om naar hun werk te fietsen is dit nu een fluitje van een cent met een e-bike. De huidige elektrische fietsen kunnen erg lange afstanden afleggen en met een constante snelheid ben je met een fiets sneller op je werk dan met de auto in de file staan.

Werk je in Amsterdam en woon je hier ook in de buurt? Een elektrische fiets kopen in Amstelveen kan een uitkomst zijn om het drukke auto verkeer richting je werk te omzeilen.

5.     Bespaar kosten

Een auto hebben kost erg veel geld. Naast alle verzekeringen en wegenbelasting, gaat er ook nog veel geld uit naar benzine. Met een elektrische fiets heb je geen last meer van deze opstapelende kosten. Afhankelijk van de grootte van je accu kost het volledig opladen van de accu van een elektrische fiets maar zo’n 10 cent. Hiermee kan je tientallen kilometers afleggen.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.