Yoga vrouw

4 redenen om te beginnen met yoga

Yogamatten vliegen de toonbank over. Yoga wordt namelijk steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken de velen voordelen die yoga heeft op het welzijn. Vooral in onze drukke samenleving is tijd voor ontspanning erg gewenst. Lees meer over de fysieke en mentale voordelen van yoga.

Meer flexibiliteit

Het is geen geheim dat je yoga je flexibeler maakt. Door het stretchen van de spieren zorg je dat je leniger wordt in je lijf. Bijkomend voordeel; je hebt hierdoor een stuk minder kans een blessure op te lopen.

Sterkere spieren

Met yoga daag je de spieren flink uit. Daarom zul je na verloop van tijd je sterker voelen en je spieren beter zichtbaar worden.

Minder stress

Yoga is erg ontspannend en kan helpen stress te verminderen. Vooral wanneer je een druk bestaan hebt met een stressvolle baan, (jonge) kinderen of andere factoren die stress opleveren is yoga daarom de ideale manier om te leren ontspannen en minder stress te ervaren.

Beter slapen

Heb je moeite om in slaap te komen? Ook dan kan yoga je helpen. Verschillende studies hebben aangetoond dat het regelmatig beoefenen van yoga een goede nachtrust bevorderd. Hoe? Yoga werkt stress verlagend. Stress is een veel voorkomende oorzaak van slaapproblemen. Door te beginnen met yoga slaap je binnen no time weer als een roosje.

Beginnen met yoga

Wil je beginnen met yoga? Dan zijn een paar dingen van belang. Allereest is het belangrijk te bedenken wat je doelen zijn. Is het voor jou haalbaar om dagelijks een yoga sessie in te plannen of ga je beginnen met 1 sessie per week? En wil je thuis yoga beoefenen of in een studio? Daarnaast is het belangrijk een yogastijl te vinden die bij je past. Denk aan Ashtanga, Yin of Bikram yoga.

Ook is het belangrijk goed materiaal aan te schaffen. Denk aan comfortabele kleding, een goede yoga mat en een meditatiekussen. Hierbij is vooral een fijne yoga mat van groot belang. Een goede yoga mat heeft een goede grip, is duurzaam en sluit aan bij jouw wensen op het gebied van functionaliteit. Neem de tijd om een yoga mat te vinden en investeer in een mat van goede kwaliteit.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.